Tavuklu Bezelyeli Kağıt Kebabı Tanımı İçin Materyaller
250 gram kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet büyük kapya biber
10 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1.5 su bardağı su
Tuz
4 adet yağlı kağıt
Tavuklu Bezelyeli Kağıt Kebabı Tanımı Yapılışı
Tavuk budunu kuşbaşı doğrayalım.
Bir yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biberi ekleyerek karıştıralım buz dolabında 1 saat dinlendirelim. (vakit varsa daha uzun müddet ).
Geniş tencereye ve tavayı kızdıralım.
Butları alt üst kızartalım.
1 yemek kaşığı yağı da ekleyelim.
Soğanları ve salçaları ekleyerek karıştıralım.
Sırasıyla bezelye, havuç, patates ve kapya biberi de ekleyelim.
Tuz ve suyu da ekleyerek kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Ve baharatları ekleyelim.
Yağlı kağıdı serelim.
Harcı 4 bölerek yağlı kağıda yerleştirelim.
Hafif suyundan da ekleyelim.
Tereyağını 4 bölelim ve üzerine modül olarak ekleyelim.
Açılmayacak biçimde saralım ve borcama yerleştirelim.
180 derece fırında 30 dk pişirelim. Lokum üzere yumuşak ve lezzetli oldu.
Servis esnasında dilerseniz kağıttan çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Ölçüleri arttırabilir yahut azaltabilirsiniz. Tavuk yerine et yahut köftede olur tercih sizin
Şimdiden afiyet olsun.
250 gram kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet büyük kapya biber
10 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1.5 su bardağı su
Tuz
4 adet yağlı kağıt
Tavuklu Bezelyeli Kağıt Kebabı Tanımı Yapılışı
Tavuk budunu kuşbaşı doğrayalım.
Bir yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biberi ekleyerek karıştıralım buz dolabında 1 saat dinlendirelim. (vakit varsa daha uzun müddet ).
Geniş tencereye ve tavayı kızdıralım.
Butları alt üst kızartalım.
1 yemek kaşığı yağı da ekleyelim.
Soğanları ve salçaları ekleyerek karıştıralım.
Sırasıyla bezelye, havuç, patates ve kapya biberi de ekleyelim.
Tuz ve suyu da ekleyerek kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Ve baharatları ekleyelim.
Yağlı kağıdı serelim.
Harcı 4 bölerek yağlı kağıda yerleştirelim.
Hafif suyundan da ekleyelim.
Tereyağını 4 bölelim ve üzerine modül olarak ekleyelim.
Açılmayacak biçimde saralım ve borcama yerleştirelim.
180 derece fırında 30 dk pişirelim. Lokum üzere yumuşak ve lezzetli oldu.
Servis esnasında dilerseniz kağıttan çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Ölçüleri arttırabilir yahut azaltabilirsiniz. Tavuk yerine et yahut köftede olur tercih sizin
Şimdiden afiyet olsun.