Son konular

Tavuklu Bohça Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Krep için
2 adet yumurta
2 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz eksik un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sıvı yağ (pişirmek için)
Tavuklu harcı için;
2 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
2 adet kırmızı biber (julyen)
2 adet yeşil biber (julyen)
400 gram mantar
750 gram kemiksiz tavuk pirzola (veya göğüs eti)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
2 su bardağı süt (400 ml)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavamıza tavuklarımızı ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
Ardından sıvı yağ ekleyip 1- 2 dakika soteleyelim.
Daha sonra mantarları ekleyip güzelce sotelemeye devam edelim.
Son olarak soğanları ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edelim. Tuzu,karabiberi,dereotu ve maydanozu da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpalım.
Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürelim.
Yağ kızdıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayalım.
Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyini de pişirelim.
Pişen krebimizi tabağa alalım ve hamur bitinceye kadar bu şekilde pişirmeye devam edelim. Krebimizi bir kaseye yayalım.
Tavuklu harcımızdan krebimizin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyalım ve krebi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirelim, borcama dizelim tüm malzemelerimiz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim.
Beşamel sosu için uygun bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuralım.
Ardından sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Sos kaynayana kadar çırparak pişirmeye devam edelim.
Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
Tavuklu kreplerimizin üzerine beşamel sosumuzdan döktükten sonra kaşar peyniri rendesini serpelim.
Kreplerimizi önceden ısıtılmış 180°c fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!.Not:ben servis ederken tavada yağlı salça kavurdum çok lezzetli oluyor dilerseniz sizde bu şekilde servis edebilirsiniz.
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Dillere Destan Bohça Kebabı Tanımı İçin Malzemeler İç materyali için : 2 adet tavuk göğsü 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet soğan 1.5 çay bardağı garnitür 1 tatlı kaşığı domates salçası 100 gram kaşar peyniri rendesi Tuz Pulbiber Krep hamuru için : 2 adet yumurta 2 su bardağından 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tavuklu Sebzeli Bohça Kebabı‍ Tarifi İçin Malzemeler Krep için malzemeler; 2 adet yumurta 2 bardak süt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 7-8 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz İç malzemeleri; 500 gr tavuk göğsü 1 orta boy kuru soğan 1 adet havuç 1 orta boy patates 1 adet rendelenmiş domates 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Tavuklu Krep Bohça Tanımı İçin Materyaller Krep için: 2 adet yumurta 1 su bardağı süt Yaklaşık yarım su bardağı un 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket kabartma tozu Tuz İç harcı için: 300 geri kadar tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet sivri biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 650 gram tavuk göğsü 1 kavanoz konserve garnitür 1 adet soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet yufka Sıvı yağ Kekik Pulbiber Karabiber Tuz Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un Üzeri için: Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Bohça Kebabı (Videolu Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka İç harcı için; 500 gram tavuk göğsü 1 kuru soğan 2 orta boy patates 1 havuç 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 su bardağı su Tuz Karabiber Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt