Tavuklu Borek Tarifi Resimli
Resimli Tavuklu Borek Tarifi
Tavuklu Borek
Tavuklu Borek Tarifi
imagestavukluborektarifiresimli5ad433adbef97
Malzemeler:
4 cay fincanı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta
Sıvıyağ, tuz
Alabildiği kadar ılık su
İc harcı icin:
1 cay fincanı, pirinc
Tuz, karabiber
1 tane tavuk goğsu
2 yemek kaşığı, tereyağı
Uzeri icin:
1 yumurta, corek otu
Tavuklu Borek Tarifi:
Oncelikle tavuk 1 tane, tavukgoğsunu yıkayıp haşlamaya bırakalım Kucuk bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirincleri de haşlanması icin ocağa alalım
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada ic harcını hazırlayalım Bunun icin haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim Haşlanmış pirinc ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım
Dinlenen hamuru iki eşit parcaya ayırıp merdane yardımı ile acalım, uzerine eritilmiş tereyağını surelim, diğer parca hamuru da alıp tekrar yoğuralım Hamurdan portakal buyukluğunde parcalar koparıp, tatlı tabağı buyukluğunde acalım Uzerine harctan yeteri kadar koyalım ve kapatalım Yağlanmış tepsiye dizelim uzerine yumurta sarısı ve corek otu serpelim 180 derecelik ısıda, uzerleri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
Resimli Tavuklu Borek Tarifi
Tavuklu Borek
Tavuklu Borek Tarifi
imagestavukluborektarifiresimli5ad433adbef97
Malzemeler:
4 cay fincanı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta
Sıvıyağ, tuz
Alabildiği kadar ılık su
İc harcı icin:
1 cay fincanı, pirinc
Tuz, karabiber
1 tane tavuk goğsu
2 yemek kaşığı, tereyağı
Uzeri icin:
1 yumurta, corek otu
Tavuklu Borek Tarifi:
Oncelikle tavuk 1 tane, tavukgoğsunu yıkayıp haşlamaya bırakalım Kucuk bir tencerede, ayıklanıp yıkanmış pirincleri de haşlanması icin ocağa alalım
Hamur yoğurma kabına, unu alalım, sonra sırası ile sirke, tuz, sıvıyağı ve yumurtayı kıralım Ilık suyu ilave edelim hamur kıvama gelene kadar yoğuralım Kıvama gelen hamuru dinlenmeye bırakalım, biz bu arada ic harcını hazırlayalım Bunun icin haşlanmış tavuğun etlerini didikleyelim Haşlanmış pirinc ile karıştıralım tuz ve karabiberini ayarlayıp iyice karıştıralım
Dinlenen hamuru iki eşit parcaya ayırıp merdane yardımı ile acalım, uzerine eritilmiş tereyağını surelim, diğer parca hamuru da alıp tekrar yoğuralım Hamurdan portakal buyukluğunde parcalar koparıp, tatlı tabağı buyukluğunde acalım Uzerine harctan yeteri kadar koyalım ve kapatalım Yağlanmış tepsiye dizelim uzerine yumurta sarısı ve corek otu serpelim 180 derecelik ısıda, uzerleri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun