Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 kg kemiksiz tavuk
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates püresi
1 subardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış patates
1su bardağı haşlanmış havuç
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları kuşbaşı doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Üzerine küp doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Soğan yumuşayıp pembeleşince kırmızı biberi ve salçayı ekleyip kavuralım.
Sonra haşlanmış sebzeler ve domates püresini ekleyelim.
En son tuz, karabiber, kırmızı biber ve sıcak suyu ekleyip pişirelim.
Tavuk pişerken beşamel sosu hazırlayalım.
Tereyağda unu pembeleştirip sütü ekleyelim topaklanmasın diye sürekli karıştırarak pişirelim.
Koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyip söndürelim.
Tavuklu harcı borcama yayalım üzerini düzeltip beşameli dökelim kaşar peyniri rendesi serpelim.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alalım. Afiyetle.
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 kg kemiksiz tavuk
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates püresi
1 subardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış patates
1su bardağı haşlanmış havuç
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları kuşbaşı doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Üzerine küp doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Soğan yumuşayıp pembeleşince kırmızı biberi ve salçayı ekleyip kavuralım.
Sonra haşlanmış sebzeler ve domates püresini ekleyelim.
En son tuz, karabiber, kırmızı biber ve sıcak suyu ekleyip pişirelim.
Tavuk pişerken beşamel sosu hazırlayalım.
Tereyağda unu pembeleştirip sütü ekleyelim topaklanmasın diye sürekli karıştırarak pişirelim.
Koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyip söndürelim.
Tavuklu harcı borcama yayalım üzerini düzeltip beşameli dökelim kaşar peyniri rendesi serpelim.
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alalım. Afiyetle.
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı