Tavuklu Buğu Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote için
1 adet bütün tavuğun göğsü
1 adet soğan
2-3 adet yeşil/kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çay bardağı kaynar su
Tuz /karabiber /pul biber gibi baharatlar
Garnitür için;
1 orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 avuç bezelye
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz-karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle garnitür için malzemeleri küp küp doğrayıp biraz tuzla haşlıyoruz.
Tavuk sote için sıvı yağda soğan ,sarımsak ,biber ,domatesi soteleyip küp küp doğranmış olan tavuk göğsünü ekleyip 1 çay bardağı kaynar su ilave edip suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen et soteyle garnitürlerimizi karıştırıp bir borcama yayıyoruz.
Beşamel sos için tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyip beşamel sosu borcamdaki tavuk sotenin üzerine yayıp üzerine rendelenmiş kaşar ilave ediyoruz.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt