Tavuklu Çin Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
1 modül tavuk göğsü
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
1 büyük soğan
1 büyük havuç
1 modül pırasa
5 modül egg noodle (a101 marketten alıyorum 1 paket içerisinde 6 kesim oluyor)
2 diş sarımsak
Soya sosu
1 tatlı kaşığı kimyon
Sıvı yağ
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi julyen doğrayalım. 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyip karıştıralım. Bu halde yarım saat kadar bekletelim ve daha sonra az bir yağ ekleyerek büyük bir tavada soteleyelim.
Tavukları tavadan alalım, sebzeler için birebir tavayı kullanalım. Soğanlar yarım halka ve başka sebzeler ince uzun doğranacak.
Havuçları en evvel bir kaç dakika yağda çevirdikten sonra öteki zerzevatları ekleyelim ve hafif canlı kalacak biçimde pişirelim.
Eğer soya sosunuz çok tuzlu degilse, sebzelere tuz ekleyebilirsiniz.
En son noodlelerı farklı bir tencerede haşlayalım ve suyunu süzelim.
Sebze, noodle ve eti büyük tavada buluşturalım ve bir kaç kaşık soya sosu gezdirelim ve bir iki dakika kadar çevirelim. Makarnamız hazır. Ben bol çıtır soğan ve sriracha sos ile birlikte sunum yapıyorum. Lakin bunlar olmadan da keyifle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 modül tavuk göğsü
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
1 büyük soğan
1 büyük havuç
1 modül pırasa
5 modül egg noodle (a101 marketten alıyorum 1 paket içerisinde 6 kesim oluyor)
2 diş sarımsak
Soya sosu
1 tatlı kaşığı kimyon
Sıvı yağ
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi julyen doğrayalım. 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı kimyon ekleyip karıştıralım. Bu halde yarım saat kadar bekletelim ve daha sonra az bir yağ ekleyerek büyük bir tavada soteleyelim.
Tavukları tavadan alalım, sebzeler için birebir tavayı kullanalım. Soğanlar yarım halka ve başka sebzeler ince uzun doğranacak.
Havuçları en evvel bir kaç dakika yağda çevirdikten sonra öteki zerzevatları ekleyelim ve hafif canlı kalacak biçimde pişirelim.
Eğer soya sosunuz çok tuzlu degilse, sebzelere tuz ekleyebilirsiniz.
En son noodlelerı farklı bir tencerede haşlayalım ve suyunu süzelim.
Sebze, noodle ve eti büyük tavada buluşturalım ve bir kaç kaşık soya sosu gezdirelim ve bir iki dakika kadar çevirelim. Makarnamız hazır. Ben bol çıtır soğan ve sriracha sos ile birlikte sunum yapıyorum. Lakin bunlar olmadan da keyifle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Çin Makarnası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı