Son konular

Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı basmati pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım tavuk
1 adet küp şeker
Yaklaşık 1 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
4 su bardağına yakın denetimli kaynar su tavuk suyu karışık
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine
1 su bardağı tel şehriye
2 kaşık sıvı yağ
Kaymak

Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Basmati pirinç başka pirince nazaran daha çok su çekiyor
Tavuğu haşlıyoruz istediğimiz büyüklükte kesimlere ayırıyoruz tereyağ da kızartıyoruz.
Ayrı bir tavada sıvı yağla şehriyeyi kavuruyoruz.
Tencereyi ocağa alarak içine tereyağı ve 2 zeytinyağı ek ederek yağın eriyerek ısınmasını sağlayalım.
Daha sonra ısınan yağın üzerine evvelce yıkayarak süzdürdüğümüz basmati pirinçleri ek edelim ve bir tahta kaşık yardımıyla kısık ateşte yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım.
Kesme şeker, ve limon suyunu, ek edelim.
Ardından kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine 3 buçuk 4 su bardağı dolusu kaynar su tavuk suyu,ve tuzunu ek edip karıştırarak ocağımızı yüksek ısıya getirerek pilavımızı 1 2 dakika kadar kaynatalım.
1-2 dakika yüksek ateşte kaynayan pilavımızın üzerine kapağını kapatarak ocağımızı kısık ateşe getirerek saatimize bakalım ve tam olarak 14 dakika sonra ocağımızın altını kapatalım.
Pilavımızın kapağını açmadan yaklaşık olarak 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra tencerenin kapağını açarak pilavımızı alt üst ederek karıştırıyoruz.
Üzerine tel şehriye, tavuk eti, kaymakla.Sıcak sıcak servis yapalım.
Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı bulgur 1 adet soğan Sıvı yağ 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı et suyu Üzeri için ️ 1 yemek kaşığı kaymak Ayrıyeten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Basmati Pirinçli, Tavuklu Büryani Tanımı İçin Gereçler Pilav için: 2 su bardağı basmati pirinç (baldo pirinç de olur) 1 isim. çubuk tarçın 1 tutam safran ( isteğe bağlı ) 1 tatlı kaş. tuz (pilav piştikten sonra içine isteğe bağlı olarak iri kıyılmış badem modülleri ekleyebilirsiniz) 500 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Çıtır Pilav Tanımı İçin Materyaller Pilavı için; 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 2.5-3 su bardağı su Tavuklu harç için; 300 gram kuşbaşı tavuk göğsü Yarım kilo kültür mantarı 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1.5 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 1 adet soğan 4-5 diş sarımsak 1 çay kaşığı tereyağı Kemikli ya da kemiksiz tavuk eti 2 bardak sıcak su 1 su bardağı arpa şehriye ( artırabilirsiniz ) Tuz Karabiber Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
İçinizi Isıtacak Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük kase haşlamış tavuk eti (ben bir ve göğüs kısmını ekledim) 5 yemek kaşığı arpa şehriye 8 su bardağı bardağı etin haşlama suyu 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt