Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
Marinesi için
1 rendelenmiş soğan
4 yemek kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızarması için
4 tane patates
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos
1 kase yoğurt
1 büyük sarımsak
Tuz
Üzerine
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk etimi buzlukta vardı ordan kullandım .
Yeni alanlar jülyen keserek dilimleyebilirsiniz .
Etlerimizi marine ettikten sonra 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz .
Bu süre içinde patatesleri kızartmayalım ki et ve patatesleri aynı zamanda pişirelim ki sıcak servis yapmış olalım .
İlk olarak tavuklarımızzi marine ederek başlayalım.
Bir kase alalım içine rendelediğimiz soğanı yoğurt sıvı yağ pulbiber ,karabiber kekik eklenerek çırpılır.
Ardından hazır olan tavuklarımızı yıkayıp suyunu süzdükten sonra içine katıp güzelce karıştıralım.
Ağzını streçleyip buzdolabına kaldıralım.
2 saat bekletelim.
Daha sonra patateslerimizi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın.
Üzerine tuz serpip bol yağda kızartıyoruz.
Buzdolabında beklettiğimiz tavukları çıkaralım.
Tavaya az sıvı yağ koyup etlerimizi dizelim.
Önlü arkalı kızartalım.
Yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz.1 kase yoğurt rendelediğimiz sarımsağı ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırılır.
İlk olarak servis tabağına patateslerimizi koyalım .
Daha sonra yoğurtlu sosumuzu ekleyelim.
Üstüne kızartmış olduğumuz etlerimizi dizelim.
Son olarak pulbiber ile yakmış olduğumuz tereyağını üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.
Bu tarif Yasemin Ataların tarifi kullanılarak hazırlanmıştır
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuk göğsü
Marinesi için
1 rendelenmiş soğan
4 yemek kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızarması için
4 tane patates
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos
1 kase yoğurt
1 büyük sarımsak
Tuz
Üzerine
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk etimi buzlukta vardı ordan kullandım .
Yeni alanlar jülyen keserek dilimleyebilirsiniz .
Etlerimizi marine ettikten sonra 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz .
Bu süre içinde patatesleri kızartmayalım ki et ve patatesleri aynı zamanda pişirelim ki sıcak servis yapmış olalım .
İlk olarak tavuklarımızzi marine ederek başlayalım.
Bir kase alalım içine rendelediğimiz soğanı yoğurt sıvı yağ pulbiber ,karabiber kekik eklenerek çırpılır.
Ardından hazır olan tavuklarımızı yıkayıp suyunu süzdükten sonra içine katıp güzelce karıştıralım.
Ağzını streçleyip buzdolabına kaldıralım.
2 saat bekletelim.
Daha sonra patateslerimizi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın.
Üzerine tuz serpip bol yağda kızartıyoruz.
Buzdolabında beklettiğimiz tavukları çıkaralım.
Tavaya az sıvı yağ koyup etlerimizi dizelim.
Önlü arkalı kızartalım.
Yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz.1 kase yoğurt rendelediğimiz sarımsağı ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırılır.
İlk olarak servis tabağına patateslerimizi koyalım .
Daha sonra yoğurtlu sosumuzu ekleyelim.
Üstüne kızartmış olduğumuz etlerimizi dizelim.
Son olarak pulbiber ile yakmış olduğumuz tereyağını üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.
Bu tarif Yasemin Ataların tarifi kullanılarak hazırlanmıştır
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı