Tavuklu Çökertme Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 yarım parça tavuk göğüs eti
Marine için;
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 küçük rendelenmiş soğan
Patates kızartması için;
4-5 adet patates
Sıvı yağ
Tuz
Yoğurt sos için;
1 kase yoğurt
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Domates sosu için;
2 su bardağı domates sosu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığından az salça

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklu çökertme kebabı yapımına öncelikle tavuk etini marine etmekle başlıyoruz.
Eti uzun şeritler halinde doğruyoruz. Genişçe bir kasede marine için gerekli malzemeleri çırpıyoruz ve yıkayıp süzdüğümüz etlerimizi ilave edip karıştıralım. Üzerlerini bir streç film ile kapatıp 1 saat kadar mümkünse buzdolabında bekletiyoruz.
Diğer taraftan patateslerimizi kibrit çöpü gibi ince uzun kesiyoruz. Daha sonra üzerlerine tuz serpip bol kızgın yağda patatesler çıtır çıtır oluncaya kadar kızartıyoruz.
Patates kızartma işlemini ve marine olan tavuk etini pişirme işini aynı anda yapmamız gerekiyor, böylelikle patatesler soğuyup çıtırlığını kaybetmeden veya tavuklarımız soğumadan servis tabağını hazırlayabiliriz.
Tavuğu az suda biraz soteledim uygun bir tavaya az sıvı yap alıp kızdıralım, etlerimizi ilave edelim, az tuz ekleyelim, her iki tarafları da güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
Tabağın altına patateslerimizden bolca yerleştirelim, üzerine tercihe göre sarımsaklı veya sarımsaksız çırpılmış yoğurdumuzu gezdirelim üzerine domates sosumuzu. Sosumuzun üzerine de tavuk etlerimizi dizelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt