Tavuklu Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patates
3 adet tavuk göğsü
Tavuk marinesi için;
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
1 ya da 2 diş sarımsak
Tuz
İsteğe bağlı biraz köri sos atılabilir
Yoğurt sosu için;
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak (severseniz)
Salça sosu için;
1,5 yemek kaşığı zeytin yağı
2,5 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu marine malzemeleri ile karıştırıp en az 1 saat marine edelim.
Patatesleri kibrit gibi ince ince keselim.
Salçalı sos için yağda biraz salçaları kavuralım sonra diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim.
Marine olan tavukları tavaya alarak sote gibi pişirelim.
Patatesleri kızgın yağda kızartalım.
Bütün her şeyi pişirdikten sonra yoğurdu sarımsak ile birleştirelim.
Tabaklamaya gelince 1 porsiyon olarak patatesleri tabana koyalım, üzerine yoğurdu dökelim.
Üzerine salçalı sosu koyalım ve tavukları salçalı sosun üzerine koyup servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt