Son konular

Tavuklu Dilim Dilim Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Dilim Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur malzemesi
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 adet yumurta akı
1 adet yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
6 su bardağı un
İç harcı
6 adet orta uzunluk kuru soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber ve( kuru nane) ben sevdiğim için ekledim
Sürmek için
Yumurta sarısı
Çörek otu

Tavuklu Dilim Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için derin bir kaba bütün sıvıları alalım.
Üzerine maya tuz şeker de ekleyip maya eriyene kadar çırpalım.
Sonra üzerine öbür gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Ardından gelelim iç harca soğanları güzelce 4 de bölelim ve ince ince doğrayalım.
Ardından yağda rengi dönene kadar kavurup üzerine ufak ufak doğradığımız tavuk etti ve baharatları ekleyelim yeterlice kavuralım.
Ocaktan alalım hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp 4 eşit beze bölelim ve her bezeyi incecik açıp tavuklu harç tan her yerine yayalım ve rulo şekilinde saralım.
Dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim 180 dc fırın alt üst pişirelim bütün hamura tıpkı süreci yapalım. Afiyet olsun.
Tavuklu Dilim Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt