Tavuklu Fırında Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
300 gram tavuk göğüs eti
3-4 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
15-20 adet arpacık soğan(yada 1 orta uzunluk kurusoğan)
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik(damak zevkinize göre)
Tavuklu Fırında Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Kabuğunu soyup yıkadığımız patatesleri ve tavuk etimizi iri küpler halinde doğruyoruz.
Biberlerimizi ikiye bölüp şeritler halinde doğruyoruz.
Domatesimizi minik küp olarak doğruyoruz ve sarımsağıda minik minik doğruyoruz.
Arpacık soğanlarımızıda soyup bütün halde bırakıyoruz.
Uygun bir kaba bütün malzemeyi alalım üzerine yağ ve baharatları atıp güzelce harmanlayalım.
Uygun bir fırın tepsisine karışımı boşaltıp 200 derece fırında pişirelim.
Sıcak olarak servis ediyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
300 gram tavuk göğüs eti
3-4 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
15-20 adet arpacık soğan(yada 1 orta uzunluk kurusoğan)
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik(damak zevkinize göre)
Tavuklu Fırında Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Kabuğunu soyup yıkadığımız patatesleri ve tavuk etimizi iri küpler halinde doğruyoruz.
Biberlerimizi ikiye bölüp şeritler halinde doğruyoruz.
Domatesimizi minik küp olarak doğruyoruz ve sarımsağıda minik minik doğruyoruz.
Arpacık soğanlarımızıda soyup bütün halde bırakıyoruz.
Uygun bir kaba bütün malzemeyi alalım üzerine yağ ve baharatları atıp güzelce harmanlayalım.
Uygun bir fırın tepsisine karışımı boşaltıp 200 derece fırında pişirelim.
Sıcak olarak servis ediyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.