Tavuklu Harem Pilavı nasıl yapılır
Tavuklu Harem Pilavı hazırlanışı
Tavuklu Harem Pilavı malzemeleri:
1200 gramlık bir yarka
50 gram margarin yağı
2 baş soğan
3 diş sarımsak
12 cay kaşığı zencefil
2 baş karanfil
2 cay kaşığı dovulmuş kişniş
1 tutam dovulmuş kakule
1 cimdik safran
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
45 tatlı badem ici
1 tutam darulfulful
yeteri kadar tuz
1 kase yoğurt
Tavuklu Harem Pilavı yapımı:
Tavuğun tuylerini yolup icini cıkarmalı, ince tuylerini gidermek icin tutsulemeli ve bol suda icini, dışını iyice yıkamalı Tavuğu duzenli bir şekilde parcalara bolmeli Yarka parcalarını yayvan bir porselen kaseye yerleştirmeli Havanda dovulecek iki diş sarmısağı yoğurtla iyice karıştırıp tavuk parcalarının ustune dokmeli Yarka parcalarını vakit vakit cevirerek bunları bu marinatta iki saat kadar dinlendirmeli Toprak bir comlekte margarin yağını eritmeli Buna rendelenmiş soğanla kalan sarmısağı katmalı Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavururken bunların uzerlerine karanfille zencefil ve tuzu serpiştirmeli Soğanlar pembeleşince bir kasede karıştırılmış olan kişniş, kakule, kimyon, safran, darulfulful tozlarını ve kıyılmış tatlı badem icini katıp soğanla iyice karıştırmalı
Bu karışımı cok hafif bir ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra marinatından cıkarılacak tavuk parcalarını bunların uzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı
Yarka parcaları kızarınca marinatını azar azar katmalı ve tavuğu cok hafif bir ateşte birbucuk iki saat kadar pişirmeli Tavuk pişince bunu bir servis tabağına almalı ve yanında tereyağlı bir pilav olduğu halde sofraya goturmeli Sofrada tabaklara once birer kase icine doldurulup başaşağı edilerek bicimli bicimde aktarılacak pilavı koymalı Bunların ustune yarkadan bir veya iki parca oturtmalı Salcasını da gezdirerek doktukten sonra servis yapmalı
AFİYET OLSUN
imagestavukluharempilavitarifiresimli5ad40ac076e08
Tavuklu Harem Pilavı hazırlanışı
Tavuklu Harem Pilavı malzemeleri:
1200 gramlık bir yarka
50 gram margarin yağı
2 baş soğan
3 diş sarımsak
12 cay kaşığı zencefil
2 baş karanfil
2 cay kaşığı dovulmuş kişniş
1 tutam dovulmuş kakule
1 cimdik safran
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
45 tatlı badem ici
1 tutam darulfulful
yeteri kadar tuz
1 kase yoğurt
Tavuklu Harem Pilavı yapımı:
Tavuğun tuylerini yolup icini cıkarmalı, ince tuylerini gidermek icin tutsulemeli ve bol suda icini, dışını iyice yıkamalı Tavuğu duzenli bir şekilde parcalara bolmeli Yarka parcalarını yayvan bir porselen kaseye yerleştirmeli Havanda dovulecek iki diş sarmısağı yoğurtla iyice karıştırıp tavuk parcalarının ustune dokmeli Yarka parcalarını vakit vakit cevirerek bunları bu marinatta iki saat kadar dinlendirmeli Toprak bir comlekte margarin yağını eritmeli Buna rendelenmiş soğanla kalan sarmısağı katmalı Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavururken bunların uzerlerine karanfille zencefil ve tuzu serpiştirmeli Soğanlar pembeleşince bir kasede karıştırılmış olan kişniş, kakule, kimyon, safran, darulfulful tozlarını ve kıyılmış tatlı badem icini katıp soğanla iyice karıştırmalı
Bu karışımı cok hafif bir ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra marinatından cıkarılacak tavuk parcalarını bunların uzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı
Yarka parcaları kızarınca marinatını azar azar katmalı ve tavuğu cok hafif bir ateşte birbucuk iki saat kadar pişirmeli Tavuk pişince bunu bir servis tabağına almalı ve yanında tereyağlı bir pilav olduğu halde sofraya goturmeli Sofrada tabaklara once birer kase icine doldurulup başaşağı edilerek bicimli bicimde aktarılacak pilavı koymalı Bunların ustune yarkadan bir veya iki parca oturtmalı Salcasını da gezdirerek doktukten sonra servis yapmalı
AFİYET OLSUN
imagestavukluharempilavitarifiresimli5ad40ac076e08