Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
600 gram tavuk göğsü
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağı yahut sıvı yağ
Karabiber, kırmızı toz biber, kekik
Sıcak su
Tuz
Beğendi gereçleri ;
4 adet közlenmiş patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Karabiber, tuz
Üzerine ;
Maydanoz
Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Öncelikle patlıcanları bıçakla her tarafından delip varsa ocakta közmatikte yahut fırında yumuşayıncaya kadar közlüyoruz.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyabilmek için poşete alıp ağzını bağlayarak biraz bekletiyoruz kabuklarını soyup patlıcanları ince ince doğruyoruz.
Akabinde tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğradıktan sonra tavaya alıp yağımızı ekleyip suyunu çekene kadar orta ara karıştırıp kavuruyoruz.
Üzerine sırasıyla kavurarak doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça, domates, baharatlar ve tuz ekliyoruz. Bu formda biraz kavurduktan sonra üzerine biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektiğinde ocaktan alıyoruz.
Beğendi için tencereye tereyağını alıp eridiğinde üzerine un ekleyip az kavuruyoruz.
Ocağı kısıp daima karıştırarak sütü ek edip göz göz olmaya başlayınca tuz, karabiber, patlıcan ve peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Servis edeceğimiz tabağa birinci evvel beğendiden akabinde tavuğumuzu koyup maydanozla süsleyerek afiyetle yiyoruz.
600 gram tavuk göğsü
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağı yahut sıvı yağ
Karabiber, kırmızı toz biber, kekik
Sıcak su
Tuz
Beğendi gereçleri ;
4 adet közlenmiş patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Karabiber, tuz
Üzerine ;
Maydanoz
Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı Yapılışı
Öncelikle patlıcanları bıçakla her tarafından delip varsa ocakta közmatikte yahut fırında yumuşayıncaya kadar közlüyoruz.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyabilmek için poşete alıp ağzını bağlayarak biraz bekletiyoruz kabuklarını soyup patlıcanları ince ince doğruyoruz.
Akabinde tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğradıktan sonra tavaya alıp yağımızı ekleyip suyunu çekene kadar orta ara karıştırıp kavuruyoruz.
Üzerine sırasıyla kavurarak doğranmış soğan, sarımsak, biber, salça, domates, baharatlar ve tuz ekliyoruz. Bu formda biraz kavurduktan sonra üzerine biraz sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektiğinde ocaktan alıyoruz.
Beğendi için tencereye tereyağını alıp eridiğinde üzerine un ekleyip az kavuruyoruz.
Ocağı kısıp daima karıştırarak sütü ek edip göz göz olmaya başlayınca tuz, karabiber, patlıcan ve peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Servis edeceğimiz tabağa birinci evvel beğendiden akabinde tavuğumuzu koyup maydanozla süsleyerek afiyetle yiyoruz.