Tavuklu Hunkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 domates
2 yeşil biber
1 kapya biber️
2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Bir kase kasar peyniri rendesi
Karabiber
Tavuklu Hunkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları fırında veya ocakta közlüyoruz. Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Tavukları tavaya alıp yüksek ateşte kavuruyoruz, suyunu salıp çekmeye yakın soğanı ve rendelediğimiz sarımsakları sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Sonra biberleri ilave ediyoruz. Ocağı orta ateşte tutun.
Daha sonra içine küçük küp küp doğranmış domatesleri ve salçamızı ilave edip kavuruyoruz. Biraz su ve baharatları ilave ediyoruz.
Beğendisi için, patlıcanları ikiye bölüp ortasını bir kaşık yardımı ile çıkarıyoruz ince ince kıyıyoruz veya blenderdan geçiriyoruz.
Tereyağını ve unu bir tavada iyice kavuruyoruz. Üzerine patlıcanları ekleyip sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. İçine rendelenmiş kaşar peynirini de karıştıralım biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
Servis ederken önce beğendi sonra üzerine tavuk ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Tavuklu Hunkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü
2 domates
2 yeşil biber
1 kapya biber️
2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
Yarım su bardağı sıcak su
Beğendisi için:
4 adet közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Bir kase kasar peyniri rendesi
Karabiber
Tavuklu Hunkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları fırında veya ocakta közlüyoruz. Piştikten sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
Tavukları tavaya alıp yüksek ateşte kavuruyoruz, suyunu salıp çekmeye yakın soğanı ve rendelediğimiz sarımsakları sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz. Sonra biberleri ilave ediyoruz. Ocağı orta ateşte tutun.
Daha sonra içine küçük küp küp doğranmış domatesleri ve salçamızı ilave edip kavuruyoruz. Biraz su ve baharatları ilave ediyoruz.
Beğendisi için, patlıcanları ikiye bölüp ortasını bir kaşık yardımı ile çıkarıyoruz ince ince kıyıyoruz veya blenderdan geçiriyoruz.
Tereyağını ve unu bir tavada iyice kavuruyoruz. Üzerine patlıcanları ekleyip sütü ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. İçine rendelenmiş kaşar peynirini de karıştıralım biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
Servis ederken önce beğendi sonra üzerine tavuk ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Tavuklu Hunkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı