Son konular

Tavuklu İzmir Köfte Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo tavuk but
1 adet ortaboy kuru soğan
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı oranda tuz
2 adet ortaboy patates
2 adet ortaboy domates
3 adet sivribiber
Sosu için ;
1 tatlı kaşığı karışık salça
1 çay kaşığı pulbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıcak su
Tuz ve karabiber

Tavuklu İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak butlarımızı etlerine ayıralım, akabinde soğanımızı da 4 e bölüp mutfak robotumuzun içine koyalım ve çekelim.
Püre haline gelen tavuk ve soğanımızı başka bi kaba alalım ve içerisine yumurta, galeta unu, baharatları, ince ince kıydığımız maydanoz ve sarımsağı da içerisine ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
Daha sonra elimize ceviz büyüklüğünde tavuklu harcımızdan alalım ve parmak formunu verelim çok kalın ya da çok ince olmasın bu süreci yaparken eldiven kullanabilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz köftelerimizi yağladığımız rastgele bir tepsiye dizelim ve 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika üstü kızarana kadar pişirelim.
Köftelerimiz fırında pişerken sosumuzu hazırlayalım ve öteki gereçlerimizi doğrayalım.
Birinci olarak patatesle başlayalım elma dilimi biçiminde doğradığımız patateslerimizi kızgın yağda kızartalım.
Akabinde birebir formda domateslerimizi de doğrayalım biberlerimizi de doğrayıp bi kenara alalım.
Sosumuz için uygun bir kabın içerisine salça, pulbiber, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sıcak suyu alalım güzelce karıştıralım.
Fırından aldığımız köftelerimizin ortalarına kızartmış olduğumuz patateslerimizi dizelim. Akabinde domates ve biberi yerleştirelim ve üstüne sosumuzu her yerine gelecek biçimde dökelim.
Köftelerimizi bi 15 dk daha pişirelim ve servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Not; tavuklarınızı göğüs olarakta kullanabilirsiniz ancak ben butu tercih ettim kuru olmasın diye.
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Sebzeli Köfte (Pratik Akşam Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler 400 gram orta yağlı dana kıyma 5-6 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 2 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Kimyon Pul biber Tuz 1 yemek kaşığı köfte baharatı Patates, sivri biber, domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet yumurta 3 kaşık galeta unu 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 4 adet patates 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1, 5 şu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1 tavuk göğsü Marinesi için 1 rendelenmiş soğan 4 yemek kaşık sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Kızarması için 4 tane patates Sıvı yağ Yoğurtlu sos 1 kase yoğurt 1 büyük sarımsak Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Özgece Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler Köftesi için 200-250 gram kıyma 1 adet soğan 2 yemek kaşığı ince bulgur 1 yemek kaşığı mısır unu 1 tatlı kaşığının yarısı biber salçası Tuz Karabiber Kimyon Pul biber Sumak Kuru mor reyhan (Fesleğen) Kekik 3 adet patates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Köfteli Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler Köfte İçin 300 gram kıyma 3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Yarım çay k. karabiber Yarım çay k. karbonat 1 tutam maydanoz 4-5 tane patates Kızartmak için sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt