Son konular

Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
Yarım kırmızı kapya biber
1 adet sivri yeşil biber
2 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çorba kaşığı kadar tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı su (domatesiniz suluysa gerek yok.)
Tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı kaynar su
1 tutam tuz
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvıyağ

Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu suyun içinde yarım saat bekletelim.
Daha sonra tavukları minik bir şekilde doğrayalım ve tereyağ ve zeytinyağı aldığımız tavaya ekleyelim.
Tavuklarımız suyunu çekip hafif kızarana kadar, içine ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavuralım.
Salçayı ekleyelim tekrar biraz daha kavurup, küçük küp doğranmış domatesleri ekleyelim ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp, orta ateşte biraz pişirelim.
Domatesin suyu yoksa yarım çay bardağı su ve baharatları ekleyip biraz döndürelim. En son ocaktan indirip ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve karıştırıp bir kenara alalım.
Patlıcanların suyunu süzüp, havlu peçeteyle iyice kurulayalım.
Kızgın yağda her tarafını kızartıp fırın tepsisine alalım.
Üst kısımlarını bıçakla kesip, kaşık yardımıyla açalım ve hepsine biraz tuz ekleyip, iç kısımlarını kaşıkla biraz ezelim.
İç harcımızı patlıcanlara paylastiralim ve üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.
Bir kasede sosunu hazırlayıp tepsiye dökelim.
Tepsinin üzerini ıslatıp, suyunu iyice sıktığımız yağlı kağıtla kaplayalım.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 15 dakika yağlı kağıtla, 5-10 dakika kadar yağlı kağıdı kaldırıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan 2 adet büyük patates 6 adet yeşil biber 2 adet domates (1 tanesi içine rendelenecek, 1 tanesi yemeğin üzerine) 2 büyük diş sarımsak 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 150 gram kıyma 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patlıcan 2 tane köy biberi 1 tane kapya biber 4 tane kıl biber 4 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası Bir avuç maydanoz 1 baş kuru soğan 1 diş sarımsak 300 gram yağsız dana kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü 6 adet patlıcan 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 2 adet domates Yarım demet maydanoz 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, pulbiber, kekik Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 2 su bardağı sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kızartma Yapmadan Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 5 adet orta uzunluk patlıcan 5 adet sivri biber İç harcı için; 300 gram dana kıyma 1 adet kapya biber 3 adet yeşil biber 2 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Kırmızı toz biber Sosu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tencerede Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet patlıcan 1 kase küçük doğranmış tavuk butu 2 adet kuru soğan 1 adet domates veya 2-3 yemek kaşığı domates sos 1 yemek kaşığı kadar salça Yarım fincan kadar zeytinyağı Tuz Karabiber Sosu için; 1 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt