Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
4-5 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
Yarım kırmızı kapya biber
1 adet sivri yeşil biber
2 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çorba kaşığı kadar tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı su (domatesiniz suluysa gerek yok.)
Tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı kaynar su
1 tutam tuz
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvıyağ
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu suyun içinde yarım saat bekletelim.
Daha sonra tavukları minik bir şekilde doğrayalım ve tereyağ ve zeytinyağı aldığımız tavaya ekleyelim.
Tavuklarımız suyunu çekip hafif kızarana kadar, içine ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavuralım.
Salçayı ekleyelim tekrar biraz daha kavurup, küçük küp doğranmış domatesleri ekleyelim ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp, orta ateşte biraz pişirelim.
Domatesin suyu yoksa yarım çay bardağı su ve baharatları ekleyip biraz döndürelim. En son ocaktan indirip ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve karıştırıp bir kenara alalım.
Patlıcanların suyunu süzüp, havlu peçeteyle iyice kurulayalım.
Kızgın yağda her tarafını kızartıp fırın tepsisine alalım.
Üst kısımlarını bıçakla kesip, kaşık yardımıyla açalım ve hepsine biraz tuz ekleyip, iç kısımlarını kaşıkla biraz ezelim.
İç harcımızı patlıcanlara paylastiralim ve üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.
Bir kasede sosunu hazırlayıp tepsiye dökelim.
Tepsinin üzerini ıslatıp, suyunu iyice sıktığımız yağlı kağıtla kaplayalım.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 15 dakika yağlı kağıtla, 5-10 dakika kadar yağlı kağıdı kaldırıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4-5 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
Yarım kırmızı kapya biber
1 adet sivri yeşil biber
2 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çorba kaşığı kadar tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı su (domatesiniz suluysa gerek yok.)
Tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı kaynar su
1 tutam tuz
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvıyağ
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanları alaca soyup tuzlu suyun içinde yarım saat bekletelim.
Daha sonra tavukları minik bir şekilde doğrayalım ve tereyağ ve zeytinyağı aldığımız tavaya ekleyelim.
Tavuklarımız suyunu çekip hafif kızarana kadar, içine ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavuralım.
Salçayı ekleyelim tekrar biraz daha kavurup, küçük küp doğranmış domatesleri ekleyelim ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıp, orta ateşte biraz pişirelim.
Domatesin suyu yoksa yarım çay bardağı su ve baharatları ekleyip biraz döndürelim. En son ocaktan indirip ince doğranmış maydanozu ekleyelim ve karıştırıp bir kenara alalım.
Patlıcanların suyunu süzüp, havlu peçeteyle iyice kurulayalım.
Kızgın yağda her tarafını kızartıp fırın tepsisine alalım.
Üst kısımlarını bıçakla kesip, kaşık yardımıyla açalım ve hepsine biraz tuz ekleyip, iç kısımlarını kaşıkla biraz ezelim.
İç harcımızı patlıcanlara paylastiralim ve üzerlerini domates ve biberle süsleyelim.
Bir kasede sosunu hazırlayıp tepsiye dökelim.
Tepsinin üzerini ıslatıp, suyunu iyice sıktığımız yağlı kağıtla kaplayalım.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 15 dakika yağlı kağıtla, 5-10 dakika kadar yağlı kağıdı kaldırıp üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı