Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
2 adet çarliston biber
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet kabak
3 adet patlıcan
Köri
Kekik
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Tuz
2 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcan ve kabaklara çizik atıp yağlayın ve tuzlayıp. 200 derece fırında kızarana kadar bekletin.
Tavuğu küp küp doğrayıp haşlayın, suyunu çekince soğanları ve biberleri de küp küp doğrayıp kavurun.
Kavurduktan sonra domatesleri de ilave edip suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurup baharatlarını atıp ocaktan alın.
Kızaran kabak ve patlıcanların ortalarından yarıklar açın ve içlerini harç ile doldurun.
1 tatlı kaşığı salçayı yarım kase su ve tuz ile karıştırıp borcama dizdiğiniz karnıyarıkların içine gelmeyecek şekilde kenardan dökün ve 200 derecede altüst ayarlı fırında kabak ve patlıcanlar iyice pisine kadar bekletin.
Dikkatli pişirin, kavrulan tavuktaki soğan ve biberler erken yanabiliyor ya da biraz bekletince. Ara ara kontrolde fayda var. Pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tavuk göğsü
2 adet çarliston biber
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet kabak
3 adet patlıcan
Köri
Kekik
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Tuz
2 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcan ve kabaklara çizik atıp yağlayın ve tuzlayıp. 200 derece fırında kızarana kadar bekletin.
Tavuğu küp küp doğrayıp haşlayın, suyunu çekince soğanları ve biberleri de küp küp doğrayıp kavurun.
Kavurduktan sonra domatesleri de ilave edip suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurup baharatlarını atıp ocaktan alın.
Kızaran kabak ve patlıcanların ortalarından yarıklar açın ve içlerini harç ile doldurun.
1 tatlı kaşığı salçayı yarım kase su ve tuz ile karıştırıp borcama dizdiğiniz karnıyarıkların içine gelmeyecek şekilde kenardan dökün ve 200 derecede altüst ayarlı fırında kabak ve patlıcanlar iyice pisine kadar bekletin.
Dikkatli pişirin, kavrulan tavuktaki soğan ve biberler erken yanabiliyor ya da biraz bekletince. Ara ara kontrolde fayda var. Pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı