Son konular

Tavuklu Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
1 kg patlıcan
250 gram tavuk
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates yada domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz biber
Maydanoz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Üzeri için;
Kaşar rendesi

Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır.
İç gerecini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine küçük küp küp doğradığımız tavuklar eklenerek sotelemeye devam edilir.
Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır.
Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
Başka bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür.
İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilir yada kaşar ekleyebilirsiniz.
180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun nefis bir anne yemeğini bir defada tavuklu olarak denemeniz tavsiye edilir.
Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 1 kg patlıcan 300 gram kıyma 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet domates yada domates sos 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Toz biber Maydanoz Kızartmak İçin Sıvıyağ Karnıyarık Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Patlıcanlarımız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 5 adet kemer patlıcan İç Harcı İçin 1,5 adet tavuk göğsü 2 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay yarım sıvı yağ 1 adet diş sarımsak (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 6 adet patlıcan 1 tatlı kaşığı tuz Sivri biber İç harcı: 3 yemek kaşığı sıvı yağ 250 g tavuk göğsü 1 adet soğan 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 10 adet orta uzunluk patlıcan (ben patlıcanların sayısını azaltıp patates yahut biber kullandım iç harcı koymak için) İç harcı için; 2 tane orta uzunluk soğan 4-5 adet yeşil biber 2 adet orta uzunluk kırmızı biber 2 büyük uzunluk domates 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 3 tane orta uzunluk patlıcan Tavuklu iç gereç; 1 tane ince doğranmış kuru soğan 2 tane küp doğranmış domates 1 tane ufak doğranmış yeşil biber Yarım kesim ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs eti Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt