Tavuklu Kebap Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yufka
400g tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Haşlanmış ya da konserve bezelye,patates
Pulbiber,kekik,karabiber,tuz
Beşamel sos
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzerine;
Rendelenmiş kaşar
Tavuklu Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü tavada suyunu çekene kadar karıştırın.
Soğanı ekleyin.
Domates salçasını,bezelye,patatesi ekleyip karıştırın.
En sonunda baharatlarını ekleyin.
Beşamel sosu için tereyağını iyice erittikten sonra unla kokusu çıkana kadar kavurun sonra sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın en son tuzunu ekleyin.
Yufkayı 4 e bölün bir kasenin içerisine yerleştirin.
Tavuklu harcı içine koyup yufkayı kapatın.
Borcama koyun.
Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
Alt üst dereceli fırın ayarında 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar ısıtın.
Sonra çıkarım rendelemiş olduğunuz kaşarı koyun.
Kaşarlarda kızarınca çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavuklu Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yufka
400g tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Haşlanmış ya da konserve bezelye,patates
Pulbiber,kekik,karabiber,tuz
Beşamel sos
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzerine;
Rendelenmiş kaşar
Tavuklu Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü tavada suyunu çekene kadar karıştırın.
Soğanı ekleyin.
Domates salçasını,bezelye,patatesi ekleyip karıştırın.
En sonunda baharatlarını ekleyin.
Beşamel sosu için tereyağını iyice erittikten sonra unla kokusu çıkana kadar kavurun sonra sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın en son tuzunu ekleyin.
Yufkayı 4 e bölün bir kasenin içerisine yerleştirin.
Tavuklu harcı içine koyup yufkayı kapatın.
Borcama koyun.
Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
Alt üst dereceli fırın ayarında 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar ısıtın.
Sonra çıkarım rendelemiş olduğunuz kaşarı koyun.
Kaşarlarda kızarınca çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavuklu Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı