Tavuklu Kol Boreği Resimli
Tavuklu Kol Boreği Tarifi
Tavuklu Kol Boreği nasıl yapılır
Tavuklu Kol Boreğinin yapılışı Tarifi
Pirincli tavuklu kol boreği Tarifi
imagestavuklukolboregitarifiresimli5ad4344d2bcc0
Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet haşlanmış tavuk goğsu
1 cay bardağı haşlanmış pirinc
4 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yeşil biber
karabiber, pul biber, kekik
uzerine: susam, tuz
sosu icin: 1 su bardağı sut
1 adet yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk goğsunu haşlayıp minik minik doğruyoruz Pirincleri yıkayıp haşlıyoruz Eğer evde yapılmış veya kalmış pilav varsa bunu da kullanabilirsiniz Yeşil soğanı ayıklayıp biberlerle birlikte doğruyoruz Maydanozu da doğrayıp tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiği koyup karıştırıyoruz Diğer tarafta sosumuzu hazırlıyoruz Bir kase icerisinde sutu, yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu koyup cırpma teliyle karıştırıyoruz Yuvarlak yufkaları tezgahın uzerine ust uste koyup dort parcaya ayırıyoruz Ucgen haline gelen kesilmiş yufkaları genişten dara doğru sarıyoruz, fırca yardımıyla her parcanın uzerine sostan surup pirincli tavuk harcımızdan uzerine serpiyoruz Dış kısmından başlayarak sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz Bir ucundan başlayıp ice doğru kıvrım yaparak gul şeklinde sarıyoruz Bitiş noktasını hamurun alt kısmına saklıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine yan yana diziyoruz Uzerine icte kullandığımız sostan suruyoruz Susam serpip onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz İlk sıcaklığı cıkınca servis yapıyoruz
alıntı
Tavuklu Kol Boreği Tarifi
Tavuklu Kol Boreği nasıl yapılır
Tavuklu Kol Boreğinin yapılışı Tarifi
Pirincli tavuklu kol boreği Tarifi
imagestavuklukolboregitarifiresimli5ad4344d2bcc0
Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet haşlanmış tavuk goğsu
1 cay bardağı haşlanmış pirinc
4 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yeşil biber
karabiber, pul biber, kekik
uzerine: susam, tuz
sosu icin: 1 su bardağı sut
1 adet yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk goğsunu haşlayıp minik minik doğruyoruz Pirincleri yıkayıp haşlıyoruz Eğer evde yapılmış veya kalmış pilav varsa bunu da kullanabilirsiniz Yeşil soğanı ayıklayıp biberlerle birlikte doğruyoruz Maydanozu da doğrayıp tuzunu, karabiberini, pul biberini ve kekiği koyup karıştırıyoruz Diğer tarafta sosumuzu hazırlıyoruz Bir kase icerisinde sutu, yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu koyup cırpma teliyle karıştırıyoruz Yuvarlak yufkaları tezgahın uzerine ust uste koyup dort parcaya ayırıyoruz Ucgen haline gelen kesilmiş yufkaları genişten dara doğru sarıyoruz, fırca yardımıyla her parcanın uzerine sostan surup pirincli tavuk harcımızdan uzerine serpiyoruz Dış kısmından başlayarak sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz Bir ucundan başlayıp ice doğru kıvrım yaparak gul şeklinde sarıyoruz Bitiş noktasını hamurun alt kısmına saklıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine yan yana diziyoruz Uzerine icte kullandığımız sostan suruyoruz Susam serpip onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz İlk sıcaklığı cıkınca servis yapıyoruz
alıntı