Tavuklu Köy Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğüs ( but olsa daha iyi olur bende yoktu )
Yarım adet kuru soğan
1 adet havuç
10-12 tane karabiber
1-2 adet tavuk bulyon ( katmasanız da olur ben seviyorum )
5 su bardağı su
Tuz ( terbiyesini ilave ettikten ve bir miktar kaynadıktan sonra eklenir yoksa çorbanız kesilir )
Terbiyesi için:
8 yemek kaşığı yoğurt
1,5 dolu yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarisi
2-3 avuç sehriye ( erişte veya tel sehriye de olabilir, tercihe bağlı )
Kıvama göre su ilavesi, ben gerek duymadım
Yağlı sos için:
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber ( acı seviyorsanız 1 yemek kaşığı ekleyin )
1 yemek kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak
Tavuklu Köy Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar. Bu sonbahar/kış aylarında ne yazık ki soğuk algınlık oranı artıyor. Sizlere şifa verecek olan ve oldukça lezzetli olan bir çorba tarifi hazırladım.
Öncelikle tavuk suyu ile başlayalım. Bunun için tavuğu, soğanı ( yarım soğanı ikiye bölelim ), soyduğumuz ve 4 parçaya böldüğümüz havucu, tavuk bulyonu, tane karabiberi ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca en az 18-20 dakika haşlayalım.
Bu arada terbiyesi için bir karıştırma kabına yoğurdu, yumurta sarışını ve unu koyup bir güzel çırpalım.
Tavuk suyu haşlanınca tavuk göğüsünü bir kenara alalım ılınmasını bekleyelim ( ditmemiz daha kolay olur ).
Tavuk suyundaki karabiber tanelerini de çıkaralım ama 3-4 tane suyun içinde kalsa da olur.
Suyumuzu blend edelim ( havuç ve soğan iyice erisin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ).
Yoğurtlu terbiyesini ekleyerek tekrar ocağa alalım ve iyice çırpalım. Çorba kaynadıktan sonra tuz ilavesi yapalım ve soğumuş veya ılınmış olan tavuğu didikleyip çorbaya katalım.
Ardından şehriyemizi de ekleyelim 5- 10 dakika kadar daha kaynatalım. O arada sosumuza geçelim.
Bunun için sıvıyağ veya zeytinyağını bir tavaya alalım ve üzerine bir dış sarımsak ezelim. Ocağın altını yakalım ve baharatları da ekleyelim. Son olarak tereyağını da katalım ve eriyene kadar ocakta tutalım ve karıştıralım.
Bu arada çorbamızı da ara ara karıştıralım yoksa dibi tutuyor. Şehriyeler iyice yumuşayınca çorbanız hazır demektir. Deneyeceklere afiyet bal şifa olsun
Tavuklu Köy Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğüs ( but olsa daha iyi olur bende yoktu )
Yarım adet kuru soğan
1 adet havuç
10-12 tane karabiber
1-2 adet tavuk bulyon ( katmasanız da olur ben seviyorum )
5 su bardağı su
Tuz ( terbiyesini ilave ettikten ve bir miktar kaynadıktan sonra eklenir yoksa çorbanız kesilir )
Terbiyesi için:
8 yemek kaşığı yoğurt
1,5 dolu yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarisi
2-3 avuç sehriye ( erişte veya tel sehriye de olabilir, tercihe bağlı )
Kıvama göre su ilavesi, ben gerek duymadım
Yağlı sos için:
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber ( acı seviyorsanız 1 yemek kaşığı ekleyin )
1 yemek kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak
Tavuklu Köy Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar. Bu sonbahar/kış aylarında ne yazık ki soğuk algınlık oranı artıyor. Sizlere şifa verecek olan ve oldukça lezzetli olan bir çorba tarifi hazırladım.
Öncelikle tavuk suyu ile başlayalım. Bunun için tavuğu, soğanı ( yarım soğanı ikiye bölelim ), soyduğumuz ve 4 parçaya böldüğümüz havucu, tavuk bulyonu, tane karabiberi ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca en az 18-20 dakika haşlayalım.
Bu arada terbiyesi için bir karıştırma kabına yoğurdu, yumurta sarışını ve unu koyup bir güzel çırpalım.
Tavuk suyu haşlanınca tavuk göğüsünü bir kenara alalım ılınmasını bekleyelim ( ditmemiz daha kolay olur ).
Tavuk suyundaki karabiber tanelerini de çıkaralım ama 3-4 tane suyun içinde kalsa da olur.
Suyumuzu blend edelim ( havuç ve soğan iyice erisin, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ).
Yoğurtlu terbiyesini ekleyerek tekrar ocağa alalım ve iyice çırpalım. Çorba kaynadıktan sonra tuz ilavesi yapalım ve soğumuş veya ılınmış olan tavuğu didikleyip çorbaya katalım.
Ardından şehriyemizi de ekleyelim 5- 10 dakika kadar daha kaynatalım. O arada sosumuza geçelim.
Bunun için sıvıyağ veya zeytinyağını bir tavaya alalım ve üzerine bir dış sarımsak ezelim. Ocağın altını yakalım ve baharatları da ekleyelim. Son olarak tereyağını da katalım ve eriyene kadar ocakta tutalım ve karıştıralım.
Bu arada çorbamızı da ara ara karıştıralım yoksa dibi tutuyor. Şehriyeler iyice yumuşayınca çorbanız hazır demektir. Deneyeceklere afiyet bal şifa olsun
Tavuklu Köy Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı