Tavuklu Maklube Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı ılık su
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı mısır
2,5 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Maklube Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçimizi nişastası gidene kadar güzelce yıkayalım.
Sonra sıcak suyla ıslayıp içine 1 tatlı kaşığı tuz dökelim kenarda bekletelim.
Tavuk gögsünü kuşbaşı biçiminde doğrayalım ,uygun bir tava içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tavuk göğsünü kavuralım .
Sulanıp suyunu çektikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ,tuzu az gelirse ek edebilirsiniz piştiğinden emin olunca ocaktan alalım.
Patatesin birini küp küp doğrayıp kızartalım başkasını yuvarlak kesip kızartıp kenara alalım.
Havucu küp küp doğrayıp uygun bir tavada 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kavuralım.
Üzerini suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyip güzelce kavuralım.
Mısırı da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Sıra geldi tenceremize kat kat döşemeye.
Pişireceğiniz tencereyi uygun seçmeniz gerekiyor karşıt çevirdiğinizde güzelce çıkması için bu çok kıymetli.
Güveç formunda tencereleri mutlaka tercih etmeyin düz bir tencere olursa çok uygun olur.
Tencerenin altına yuvarlak halde yağlı kağıt kesip serelim üzerine kurusoğanı yuvarlak biçimde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirelim.
Üzerinene kavurduğumuz tavuk göğsünü tamamını yerleştirelim( isterseniz yarısını orta katada koyabilirsiniz. )
Şimdide kavurduğumuz havuçlu pirinçlerin yarısını döküp güzelce yayalım.
Üzerine küp kızarttığımız patatesleri yerleştirelim.
Kalan pirinçleride güzelce döküp yaydıktan sonra yuvarlak kızarttığımız patatesleri yerleştirerek pirinçlerin üzerini örtmüş olalım.
Şimdide 4 su bardağı sıcak suyun içine 2, 5 tatlı kaşığı tuzu ek edip karıştırdıktan sonra pirinçlerin üzerine dökelim.
Tencereyi ocağa alalım kaynayana kadar orta ateşte pişirelim kaynayınca altını büsbütün kısıp suyunu çekene kadar pişirelim.
500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı ılık su
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı mısır
2,5 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Maklube Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçimizi nişastası gidene kadar güzelce yıkayalım.
Sonra sıcak suyla ıslayıp içine 1 tatlı kaşığı tuz dökelim kenarda bekletelim.
Tavuk gögsünü kuşbaşı biçiminde doğrayalım ,uygun bir tava içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tavuk göğsünü kavuralım .
Sulanıp suyunu çektikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ,tuzu az gelirse ek edebilirsiniz piştiğinden emin olunca ocaktan alalım.
Patatesin birini küp küp doğrayıp kızartalım başkasını yuvarlak kesip kızartıp kenara alalım.
Havucu küp küp doğrayıp uygun bir tavada 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kavuralım.
Üzerini suyunu süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyip güzelce kavuralım.
Mısırı da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Sıra geldi tenceremize kat kat döşemeye.
Pişireceğiniz tencereyi uygun seçmeniz gerekiyor karşıt çevirdiğinizde güzelce çıkması için bu çok kıymetli.
Güveç formunda tencereleri mutlaka tercih etmeyin düz bir tencere olursa çok uygun olur.
Tencerenin altına yuvarlak halde yağlı kağıt kesip serelim üzerine kurusoğanı yuvarlak biçimde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirelim.
Üzerinene kavurduğumuz tavuk göğsünü tamamını yerleştirelim( isterseniz yarısını orta katada koyabilirsiniz. )
Şimdide kavurduğumuz havuçlu pirinçlerin yarısını döküp güzelce yayalım.
Üzerine küp kızarttığımız patatesleri yerleştirelim.
Kalan pirinçleride güzelce döküp yaydıktan sonra yuvarlak kızarttığımız patatesleri yerleştirerek pirinçlerin üzerini örtmüş olalım.
Şimdide 4 su bardağı sıcak suyun içine 2, 5 tatlı kaşığı tuzu ek edip karıştırdıktan sonra pirinçlerin üzerine dökelim.
Tencereyi ocağa alalım kaynayana kadar orta ateşte pişirelim kaynayınca altını büsbütün kısıp suyunu çekene kadar pişirelim.