Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
800 gram mantar
1 tavuk göğsü
3 orta boy soğan
4 adet domates
4-5diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar ufak ufak doğranır ve suyunu çekene kadar tencerede kavrulur.
Daha sonra sıvı yağ eklenir kavurmaya devam edilir.
Soğan, biber ve sarımsak eklenir birazda böyle kavrulur domatesler eklenir.
Doğranan mantarlarda eklenir biber salçası ve tuzu katılır.
Tencerede kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Altını kapatınca pulbiber ve karabiber eklenir. Afiyet olsun.
Ben düdüklü tencerede 25dk da pişirdim.
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
800 gram mantar
1 tavuk göğsü
3 orta boy soğan
4 adet domates
4-5diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar ufak ufak doğranır ve suyunu çekene kadar tencerede kavrulur.
Daha sonra sıvı yağ eklenir kavurmaya devam edilir.
Soğan, biber ve sarımsak eklenir birazda böyle kavrulur domatesler eklenir.
Doğranan mantarlarda eklenir biber salçası ve tuzu katılır.
Tencerede kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Altını kapatınca pulbiber ve karabiber eklenir. Afiyet olsun.
Ben düdüklü tencerede 25dk da pişirdim.
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı