Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
700 gram tavuk bonfile
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy patates
1 büyük boy havuç
400 gram mantar
2,5 su bardağı sıcak su
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yemek kaşığı tereyağını eritip, kesme şeker büyüklüğünde doğradığımız soğanları bir iki dakika kavuruyoruz.
Kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğranmış patates ve daha küçük doğranmış havuçları ilave edip ara ara 7-8 dakika orta ateşte karıştırıyoruz.
Tavukları ilave edip yaklaşık on dakika kadar suyunu salıp çekinceye kadar kapağını kapatıp açıp ara ara karıştırıyoruz.
Tavuklar suyunu çekince, 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ve salçayı ilave edip karıştırın. 2 dakika kadar sonra tuz ve kesme şeker atıyoruz (Suyu azalırsa ara ara ilave ediyoruz)
Mantarları ilave edip kapağı kapatın, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlar yeme kıvamına geldiğinde bütün ürünlerden birer tane alıp piştiğine emin olduğunuzda ocağa kapatın.
15-20 dakika kadar dinlendirip servis ederseniz, daha lezzetli olur. Afiyet olsun.
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
700 gram tavuk bonfile
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy patates
1 büyük boy havuç
400 gram mantar
2,5 su bardağı sıcak su
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yemek kaşığı tereyağını eritip, kesme şeker büyüklüğünde doğradığımız soğanları bir iki dakika kavuruyoruz.
Kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğranmış patates ve daha küçük doğranmış havuçları ilave edip ara ara 7-8 dakika orta ateşte karıştırıyoruz.
Tavukları ilave edip yaklaşık on dakika kadar suyunu salıp çekinceye kadar kapağını kapatıp açıp ara ara karıştırıyoruz.
Tavuklar suyunu çekince, 2 yemek kaşığı kadar sıcak su ve salçayı ilave edip karıştırın. 2 dakika kadar sonra tuz ve kesme şeker atıyoruz (Suyu azalırsa ara ara ilave ediyoruz)
Mantarları ilave edip kapağı kapatın, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlar yeme kıvamına geldiğinde bütün ürünlerden birer tane alıp piştiğine emin olduğunuzda ocağa kapatın.
15-20 dakika kadar dinlendirip servis ederseniz, daha lezzetli olur. Afiyet olsun.
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı