Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
700 gram mantar
15-20 adet arpacık soğan
5-6 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
3 adet doğranmış domates (Ben doğranmış şişe domates kullandım )
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 çay bardağı su
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını alıyoruz ve üzerine kuşbaşı doğradığımız tavukları ek ediyoruz.
Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı ek edip 1 – 2 tıp karıştırıyoruz.
Akabinde biberleri ve arpacık soğanları ek edip tekrar karıştırıyoruz.
En son mantarları ve doğranmış domatesleri ek ediyoruz ve üzerine baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine 1. 5 çay bardağı su ek edip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 30 – 35 dakika kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
700 gram mantar
15-20 adet arpacık soğan
5-6 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
3 adet doğranmış domates (Ben doğranmış şişe domates kullandım )
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 çay bardağı su
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını alıyoruz ve üzerine kuşbaşı doğradığımız tavukları ek ediyoruz.
Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı ek edip 1 – 2 tıp karıştırıyoruz.
Akabinde biberleri ve arpacık soğanları ek edip tekrar karıştırıyoruz.
En son mantarları ve doğranmış domatesleri ek ediyoruz ve üzerine baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine 1. 5 çay bardağı su ek edip kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 30 – 35 dakika kadar pişiriyoruz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı