Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
1 kilo mantar
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Bir kaç diş sarımsak
Bir kaç adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim.
Öncelikle tavuğu ocağa koyuyoruz, kısık ateşte tavuklar kendi suyunu bırakıp tekrar geriye çekiyor.
Kavrulmaya başladığı sırada soğan ve biberleri ek ediyoruz .
O kısık ateşte kavrulurken bu sırada mantarları isteğe bağlı ister yıkayabilirsiniz ister soyabilirsiniz ,ben bu tanımımda kabuklarını soymayı tercih ettim.
Sonra mantarlarımızı dilediğiniz halde doğrulayabilirsiniz.
Ben mantarları çok fazla küçültmek istemedim tavukla birlikte dolu dolu ağızda mantar tadını hissetmek için mantarların çok fazla ölmesini istemedim.
Domateslerimizi doğrayıp ekliyoruz ,kavrulan soğan ve tavukların üzerine sonra mantarları ekliyoruz .
Ben salçayı kavurmak yerine üzerine ekledim, daha lezzetli olacağını düşündüm yeniden buda sizin tercihiniz dahilinde .
Tavuklar, biber ve soğanlar kavrulduktan sonra salçayı da biraz kavurup öbür gereçleri ekleyip bu biçimde de yapabilirsiniz.
Son olarak tuz ve baharatlarıda ekleyip tencerenin kapağını kapatıyorum.
Ben mantara su eklemiyorum kendi suyu yetiyor siz dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Ek olarak yaz aylarında taze domates ile de yapıyorum bu tanımı hiç salça kullanmadan ve ya çok az biber salçası ekleyebilirsiniz renk vermesi açısından dilerseniz kırmızı toz biber ile de renklendirebilirsiniz şimdiden. Afiyet olsun.
1 kilo mantar
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Bir kaç diş sarımsak
Bir kaç adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Tavuklu Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim.
Öncelikle tavuğu ocağa koyuyoruz, kısık ateşte tavuklar kendi suyunu bırakıp tekrar geriye çekiyor.
Kavrulmaya başladığı sırada soğan ve biberleri ek ediyoruz .
O kısık ateşte kavrulurken bu sırada mantarları isteğe bağlı ister yıkayabilirsiniz ister soyabilirsiniz ,ben bu tanımımda kabuklarını soymayı tercih ettim.
Sonra mantarlarımızı dilediğiniz halde doğrulayabilirsiniz.
Ben mantarları çok fazla küçültmek istemedim tavukla birlikte dolu dolu ağızda mantar tadını hissetmek için mantarların çok fazla ölmesini istemedim.
Domateslerimizi doğrayıp ekliyoruz ,kavrulan soğan ve tavukların üzerine sonra mantarları ekliyoruz .
Ben salçayı kavurmak yerine üzerine ekledim, daha lezzetli olacağını düşündüm yeniden buda sizin tercihiniz dahilinde .
Tavuklar, biber ve soğanlar kavrulduktan sonra salçayı da biraz kavurup öbür gereçleri ekleyip bu biçimde de yapabilirsiniz.
Son olarak tuz ve baharatlarıda ekleyip tencerenin kapağını kapatıyorum.
Ben mantara su eklemiyorum kendi suyu yetiyor siz dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Ek olarak yaz aylarında taze domates ile de yapıyorum bu tanımı hiç salça kullanmadan ve ya çok az biber salçası ekleyebilirsiniz renk vermesi açısından dilerseniz kırmızı toz biber ile de renklendirebilirsiniz şimdiden. Afiyet olsun.