Son konular

Tavuklu Mantar Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
1 kilo mantar
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Bir kaç diş sarımsak
Bir kaç adet biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber

Tavuklu Mantar Sote Tanımı Yapılışı


Bismillahirrahmanirrahim.
Öncelikle tavuğu ocağa koyuyoruz, kısık ateşte tavuklar kendi suyunu bırakıp tekrar geriye çekiyor.
Kavrulmaya başladığı sırada soğan ve biberleri ek ediyoruz .
O kısık ateşte kavrulurken bu sırada mantarları isteğe bağlı ister yıkayabilirsiniz ister soyabilirsiniz ,ben bu tanımımda kabuklarını soymayı tercih ettim.
Sonra mantarlarımızı dilediğiniz halde doğrulayabilirsiniz.
Ben mantarları çok fazla küçültmek istemedim tavukla birlikte dolu dolu ağızda mantar tadını hissetmek için mantarların çok fazla ölmesini istemedim.
Domateslerimizi doğrayıp ekliyoruz ,kavrulan soğan ve tavukların üzerine sonra mantarları ekliyoruz .
Ben salçayı kavurmak yerine üzerine ekledim, daha lezzetli olacağını düşündüm yeniden buda sizin tercihiniz dahilinde .
Tavuklar, biber ve soğanlar kavrulduktan sonra salçayı da biraz kavurup öbür gereçleri ekleyip bu biçimde de yapabilirsiniz.
Son olarak tuz ve baharatlarıda ekleyip tencerenin kapağını kapatıyorum.
Ben mantara su eklemiyorum kendi suyu yetiyor siz dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Ek olarak yaz aylarında taze domates ile de yapıyorum bu tanımı hiç salça kullanmadan ve ya çok az biber salçası ekleyebilirsiniz renk vermesi açısından dilerseniz kırmızı toz biber ile de renklendirebilirsiniz şimdiden. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü 700 gram mantar 15-20 adet arpacık soğan 5-6 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı salça 3 adet doğranmış domates (Ben doğranmış şişe domates kullandım ) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı) 4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler 500 gram kültür mantarı 1 adet tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış. yaklaşık 500 gram kadar) 1 adet orta uzunluk soğan 3 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı biber (kapya) 2 diş sarımsak 2 adet orta uzunluk domates Pul biber, karabiber, tuz, 2 çay kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler 1 paket mantar 1 adet küp doğranmış tavuk göğsü 2 adet kurusoğan 2 diş sarımsak 3 adet yeşil biber 2 adet domates Yarım yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 800 gram mantar 1 tavuk göğsü 3 orta boy soğan 4 adet domates 4-5diş sarımsak 1 kırmızı biber 1 tatlı kaşığı biber salçası Sıvıyağ Tuz Pulbiber Karabiber Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuklar ufak ufak doğranır ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 250 gram kültür mantar 2 tane tavuk budu 1 tane kuru soğan 2 tane kapya biber 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt