Tavuklu Mantarlı Esmer Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 adet küçük soğan
2 dilim tavuk biftek
2 adet büyük mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı esmer bulgur
Tuz
Karabiber
Nane
Tatlı toz kırmızı biber
İsteğe nazaran kapya ve yeşil biber de ekleyebilirsiniz
Tavuklu Mantarlı Esmer Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Az yağda soğan kavrulur .
Akabinde küp küp doğranmış tavuk etleri tencereye eklenir ve bir ölçü kavrulur.
Mantarlarda eklenerek bir iki kaşık döndürerek çok fazla da bekletmeden kavrulur.
Salça ekleyip bir ölçü kavrulduktan sonra bulgurumuzu ekliyoruz.
Akabinde baharatları ve tuzu ekleyelim. 5 dk kadar bulgur kavrulur.
Akabinde kaynatılmış su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
1 adet küçük soğan
2 dilim tavuk biftek
2 adet büyük mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı esmer bulgur
Tuz
Karabiber
Nane
Tatlı toz kırmızı biber
İsteğe nazaran kapya ve yeşil biber de ekleyebilirsiniz
Tavuklu Mantarlı Esmer Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Az yağda soğan kavrulur .
Akabinde küp küp doğranmış tavuk etleri tencereye eklenir ve bir ölçü kavrulur.
Mantarlarda eklenerek bir iki kaşık döndürerek çok fazla da bekletmeden kavrulur.
Salça ekleyip bir ölçü kavrulduktan sonra bulgurumuzu ekliyoruz.
Akabinde baharatları ve tuzu ekleyelim. 5 dk kadar bulgur kavrulur.
Akabinde kaynatılmış su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.