Son konular

Tavuklu Nohut

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Nohut Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut
250 gram kadar küp doğranmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ ( ben zeytinyağ kullandım)
1 orta uzunluk soğan
Tuz
Karabiber
Zerdeçal
Kırmızı toz biber
Üstünü geçecek kadar sıcak su

Tavuklu Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları suyu çekene kadar pişirip soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. (Ben klasik düdüklü tencere kullanıyorum.)
Üzerine salçayı ekleyip 1/2 dk daha kavuruyoruz.
10 dk sonra nohutları ekleyip sıcak suyu nohutların üzerini 2 parmak geçecek kadar ekliyoruz.
Nohutlar haşlanmış olduğu için fazla pişirmiyoruz.Eski düdüklü olduğu için düdüğü örttükten sonra 10 dk kâfi oluyor.
Yanına pilav, turşu ve ayran ile Afiyet olsun.

3 kişilik bir aileye kâfi geliyor ben nohutları evvelce haşlayıp buzluğa koyuyorum

tavuk göğsü( arttırıp azaltabilirsiniz ben daha evvelden küp biçiminde doğrayıp buzluğa atmıştım)

Tavuklu Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt