Son konular

Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet haşlanmış tavuk budu
250 gram mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı,pulbiber
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı su haşlanmış tavuğun suyuda dahil

Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlıyoruz ,soğumaya bırakıyoruz.
Tavukları modüller halinde ayrıştırıyoruz .
Daha sonra pişireceğimiz tencereye sıvı yağ ek edip sarımsakları çok az kavuralım.
İçine salçayı ekleyelim kavuralım.
Tereyağ ek edelim, unu ek edelim ,çok az hepsini kavuralım .
Baharatları ek edelim ,azar azar bir su bardağı kadar suyu ek edelim .Unu inceltelim.
Nohut ve mantıyı ek edelim.
Kalan suyuda ek edip pişmeye bırakılım.
Arzuya nazaran üzerine limon sıkarakta servis edebiliriz lezzeti yakışıyor. Afiyetle.
Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk kase mantı 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 silme yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağ 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 4 diş rendelenmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı, pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Nohutlu Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağından biraz fazla minik mantı 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı un Nane karabiber pulbiber tuz. Nohutlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mantı Çorbası (Nohutlu Kavurmalı) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı vakumlanmış kayseri mantısı 1 küçük kase haşlanmış nohut (Dondurucudan) 1 küçük kase kavurma (Dondurucudan) 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kurumuş nane 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tavuklu Ve Nohutlu Ekşili Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 1 su bardağı köftelik ince bulgur 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 1 adet yumurta 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Sıcak su Diğer gereçler: Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mantı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 adet kuru soğan 1.5 su bardağı mantı 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım yemek kaşığı tereyağı 1.5 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı nane 3-4 su bardağı su Mantı Çorbası Tanımı Yapılışı Birinci olarak sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt