Son konular

Tavuklu Nohutlu Pilav

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 adet bütün tavuk but
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 orta boy soğan
1 litre su(butları haşlamak için)
Tuz
Zeyünyağı ya da tereyağı

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle merhaba hanımlar.
Tarifimize ilk olarak tavukları haşlayarak başlıyoruz.
Haşlandıktan sonra kemiklerini ve derilerini temizliyoruz.
Daha sonra soğanı ister tereyağı ister zeytinyağı ile kavuruyoruz.
Kavurulan soğanların içine yıkanmış pirinçleri atıyoruz ve tane tane olana kadar kavuruyoruz 1’e 1,5 olacak şekilde tavuk suyundan koyuyoruz.
Biraz fokurdamaya başlayınca haşlanmış nohut ve temizlediğimiz tavuk parçalarını pilava atıyoruz tuzunu ayarlayıp karıştırıyoruz.
Piştikten sonra 15-20 dakika (ya da ne kadar isterseniz) tencerenin üzerine havlu kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt