Tavuklu Noodle Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg tavuk göğüs
3 adet kırmızı yeşil kaliforniya biberi (Kapya biberi ve yeşil biberde olur )
1 adet kırmızı soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 yemek kasığı oyster sos istridye sosu
1 yemek kaşığı acı sos
3 4 yaprak beyaz lahana
3 adet havuç
Yarım çay bardağı makarna suyu
Zencefil
Susam yağı
Hamuru için
2.5 bardak un
2 adet yumurta
2 – 3 kasık su
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Nişasta veya un açmak için
Tavuklu Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz ve 10 dk dinlenmesini sağlayıp ardından açıyoruz. Ben hamur aşamasında makina kullandığım için açma ve yoğurma işlemini makinada hallettim.
Tüm sebzeleri ve tavuğu jülyen doğruyoruz sarımsak ve zencefili rendeliyoruz.
Tavamıza susam yağı yoksa sıvı yağ ekleyim julyen doğradığımız tavukları güzelce suyunu salıp çekene kadar tavada pişiriyoruz.
Pişen tavukları ayrı kaba alıyoruz.
Başka bir tencerede makarna suyunu kaynatıyoruz.
İyice kaynayan suya makarnamızı ekliyoruz el yapımı makarna çabuk pişeceğinden dikkat edelim.
Makarnamız pişerken tavukları pişirdiğimiz tavaya yağ ekleyip yüksek ateşte önce soğanı ekliyoruz 1dk çevirdikten sonra sırasıyla zencefil sarımsak havuç biberleri ve lahanayı ekliyoruz.
Hepsini 1dk çevirdikten sonra en son pişirdiğimiz tavuğu da tavamıza ekliyoruz.
Pişen noddle tüm sebzelerin üzerine ekliyoruz.
Bir tur karıştırdıktan sonra oyster sos acı sos ve soya sosumuzu ekliyoruz.
Yarım bardakta haşlama yaptığımız makarna suyundan ekleme yapıp suyu çekene kadar karıştıra karıştıra pişirip tabaklara servis ediyoruz.
Üzerine yeşil soğanı ekleyip servis ediyoruz.
Püf noktaları.
Makarnanın hamur olmaması için suyun çok iyi kaynaması gerekli ve bir miktar tuz eklememiz gerekli suya.
Sebzeleride 1 dk kavurmamız fazla öldürmemeliyiz.
Tavuklu Noodle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg tavuk göğüs
3 adet kırmızı yeşil kaliforniya biberi (Kapya biberi ve yeşil biberde olur )
1 adet kırmızı soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 yemek kasığı oyster sos istridye sosu
1 yemek kaşığı acı sos
3 4 yaprak beyaz lahana
3 adet havuç
Yarım çay bardağı makarna suyu
Zencefil
Susam yağı
Hamuru için
2.5 bardak un
2 adet yumurta
2 – 3 kasık su
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Nişasta veya un açmak için
Tavuklu Noodle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz ve 10 dk dinlenmesini sağlayıp ardından açıyoruz. Ben hamur aşamasında makina kullandığım için açma ve yoğurma işlemini makinada hallettim.
Tüm sebzeleri ve tavuğu jülyen doğruyoruz sarımsak ve zencefili rendeliyoruz.
Tavamıza susam yağı yoksa sıvı yağ ekleyim julyen doğradığımız tavukları güzelce suyunu salıp çekene kadar tavada pişiriyoruz.
Pişen tavukları ayrı kaba alıyoruz.
Başka bir tencerede makarna suyunu kaynatıyoruz.
İyice kaynayan suya makarnamızı ekliyoruz el yapımı makarna çabuk pişeceğinden dikkat edelim.
Makarnamız pişerken tavukları pişirdiğimiz tavaya yağ ekleyip yüksek ateşte önce soğanı ekliyoruz 1dk çevirdikten sonra sırasıyla zencefil sarımsak havuç biberleri ve lahanayı ekliyoruz.
Hepsini 1dk çevirdikten sonra en son pişirdiğimiz tavuğu da tavamıza ekliyoruz.
Pişen noddle tüm sebzelerin üzerine ekliyoruz.
Bir tur karıştırdıktan sonra oyster sos acı sos ve soya sosumuzu ekliyoruz.
Yarım bardakta haşlama yaptığımız makarna suyundan ekleme yapıp suyu çekene kadar karıştıra karıştıra pişirip tabaklara servis ediyoruz.
Üzerine yeşil soğanı ekleyip servis ediyoruz.
Püf noktaları.
Makarnanın hamur olmaması için suyun çok iyi kaynaması gerekli ve bir miktar tuz eklememiz gerekli suya.
Sebzeleride 1 dk kavurmamız fazla öldürmemeliyiz.
Tavuklu Noodle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı