Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için:
5 – 6 tane tavuk göğsü (Kişi sayısına göre ayarlanabilir)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı kekik
Azıcık kuru nane
Tuz
Patlıcan çullama için:
3-4 tane patlıcan
3 tane kapya biber
1 tane soğan
2 tane yeşil biber
2 tane domates rendesi ya da (1 tane büyük)
1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Üzerine :
Bir tutam maydonoz
Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcan çullama en güzel mezelerimizden biridir. Mezeli pişen bu ana yemeği gördüğümde ve yediğimde çok sevdim umarım siz de çok seversiniz.
Patlıcan, kapya biber üzerine çizikler atılarak ocakta ya da fırında 200 derecede 15 dakika kadar közlenir.
Ardından patlıcanın kabukları soyulur. Biberlerin de tohumu temizlenir.
Tavuklar temizlenip üzerine çizikler atılır. Marine için malzemeler karıştırılır ve fırça ile tavuklara sürülür.
Kalan sosu da en son üzerine gezdirilip 10 dakika bekletilir.
Soğan piyazlık, yeşil biberler de orta büyüklükte yemeklik doğranır.
Bekleyen tavuklar biraz yağ gezdirilmiş ve ısınmış tavaya alınarak mühürlenir. Rengi değişince çevrilerek tabağa alınır.
Ardından tavaya zeytinyağı dökülerek soğan ve biberler sotelenir. Yumuşayınca içine rendelenen domates, salça ve baharatlar verilip biraz pişirilir.
Patlıcan ve kapya biber küp doğrandıktan sonra tavaya eklenir. Tuzu atılarak birkaç kere çevrilip alınır.
Borcama hazırlanan çullama dökülerek yaydırılır.
Üzerine mühürlenen tavuklar yerleştirilir.
Önceden ısıtılan 190-200 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra kıyılan maydanozlar serpilip servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun
Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk için:
5 – 6 tane tavuk göğsü (Kişi sayısına göre ayarlanabilir)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı kekik
Azıcık kuru nane
Tuz
Patlıcan çullama için:
3-4 tane patlıcan
3 tane kapya biber
1 tane soğan
2 tane yeşil biber
2 tane domates rendesi ya da (1 tane büyük)
1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Üzerine :
Bir tutam maydonoz
Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcan çullama en güzel mezelerimizden biridir. Mezeli pişen bu ana yemeği gördüğümde ve yediğimde çok sevdim umarım siz de çok seversiniz.
Patlıcan, kapya biber üzerine çizikler atılarak ocakta ya da fırında 200 derecede 15 dakika kadar közlenir.
Ardından patlıcanın kabukları soyulur. Biberlerin de tohumu temizlenir.
Tavuklar temizlenip üzerine çizikler atılır. Marine için malzemeler karıştırılır ve fırça ile tavuklara sürülür.
Kalan sosu da en son üzerine gezdirilip 10 dakika bekletilir.
Soğan piyazlık, yeşil biberler de orta büyüklükte yemeklik doğranır.
Bekleyen tavuklar biraz yağ gezdirilmiş ve ısınmış tavaya alınarak mühürlenir. Rengi değişince çevrilerek tabağa alınır.
Ardından tavaya zeytinyağı dökülerek soğan ve biberler sotelenir. Yumuşayınca içine rendelenen domates, salça ve baharatlar verilip biraz pişirilir.
Patlıcan ve kapya biber küp doğrandıktan sonra tavaya eklenir. Tuzu atılarak birkaç kere çevrilip alınır.
Borcama hazırlanan çullama dökülerek yaydırılır.
Üzerine mühürlenen tavuklar yerleştirilir.
Önceden ısıtılan 190-200 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra kıyılan maydanozlar serpilip servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun
Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı