Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için:
5 – 6 tane tavuk göğsü (Kişi sayısına göre ayarlanabilir)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı kekik
Azıcık kuru nane
Tuz
Patlıcan çullama için:
3-4 tane patlıcan
3 tane kapya biber
1 tane soğan
2 tane yeşil biber
2 tane domates rendesi ya da (1 tane büyük)
1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Üzerine :
Bir tutam maydonoz

Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Patlıcan çullama en güzel mezelerimizden biridir. Mezeli pişen bu ana yemeği gördüğümde ve yediğimde çok sevdim umarım siz de çok seversiniz.
Patlıcan, kapya biber üzerine çizikler atılarak ocakta ya da fırında 200 derecede 15 dakika kadar közlenir.
Ardından patlıcanın kabukları soyulur. Biberlerin de tohumu temizlenir.
Tavuklar temizlenip üzerine çizikler atılır. Marine için malzemeler karıştırılır ve fırça ile tavuklara sürülür.
Kalan sosu da en son üzerine gezdirilip 10 dakika bekletilir.
Soğan piyazlık, yeşil biberler de orta büyüklükte yemeklik doğranır.
Bekleyen tavuklar biraz yağ gezdirilmiş ve ısınmış tavaya alınarak mühürlenir. Rengi değişince çevrilerek tabağa alınır.
Ardından tavaya zeytinyağı dökülerek soğan ve biberler sotelenir. Yumuşayınca içine rendelenen domates, salça ve baharatlar verilip biraz pişirilir.
Patlıcan ve kapya biber küp doğrandıktan sonra tavaya eklenir. Tuzu atılarak birkaç kere çevrilip alınır.
Borcama hazırlanan çullama dökülerek yaydırılır.
Üzerine mühürlenen tavuklar yerleştirilir.
Önceden ısıtılan 190-200 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra kıyılan maydanozlar serpilip servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun
Tavuklu Patlıcan Çullama (Mezeli Pişen Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı İçin Gereçler 4 tane patlıcan 2 tane kapya biber 2 tane yeşil biber 2 tane domates 1 tane soğan 1 tatlı kaşığı salça Sarımsak Tuz Zeytinyağı Maydanoz Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Patlıcan Çullama Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet orta boy patlıcan 2 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 türk kahvesi fincanıyla zeytinyağı 2 kırmızıbiber 3 adet yeşilbiber (Acı yakışıyor) 2 orta boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Pul biber Karabiber Toz kırmızıbiber Üzerine : 3-4 dal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Patlıcan Mezeli Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 3 patlıcan 250gr kırmızı et 4 biber Yarım domates 4 diş sarımsak 4 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı zeytinyağı Patlıcan Mezeli Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak patlıcanlarımızı közleyelim. 250 gr kırmızı etimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Nefis Soslu Mezeli Fırında Alabalık Tanımı İçin Malzemeler 2 tane alabalık (kişi sayısına göre) Mezesi: 1 tane yeşil biber 2 tane kapya biber 1 tane kuru soğan 2 tane domates Karabiber Tuz Sosu: 1 limon suyu 1 tatki kaşığı kekik Üzerine: 1 yemek kaşığı tereyağı Nefis Soslu Mezeli Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Mezeli Döner Tabağı Tanımı İçin Malzemeler Döneri için; 400 gr kıyma 3 diş sarımsak 1 adet soğan 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon. Patates salatası için; 2 adet patates 1 adet büyük uzunluk soğan 10dakika maydanoz Nar ekşisi (1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt