Son konular

Tavuklu Pilav Tam Ölçü

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Pilav Tam Ölçü Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı pirinç
500 gram tavuk göğsü
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Yarım su bardağı arpa şehriye

Tavuklu Pilav Tam Ölçü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel pirinçleri derin bir kaba koydum üzerini geçecek biçimde kaynar su ekledim bir çay kaşığı tuz ekledim.
Pirinci bir saat suda bekletip süzdüm.
Sonra tavuk göğsünü 8 su bardağı su ekleyerek kaynattım içine bir çay kaşığı tuz ekledim.
Tavuk göğsü piştikten sonra süzdüm.
Tavuk göğsünü tel tel ayırdım kaseye aldım.
Derin geniş bir tencereye yağı ve şehriyeyi ekledim kızarana kadar kavurdum.
Pirinci ekledim dört dakika daha kavurdum pirinç tane tane olacak.
Birinci evvel tavuk göğsünü kaynattığım suyu ölçü ile koydum.
Yetmediği yerde kaynamış su ekledim net altı su bardağı olacak.
Bir bardak pirince iki bardak su ekliyorum.
Tuzunu koydum karıştırdım.
Tavukları ekleyip tekrar karıştırdım.
Kapağını kapatıp altını kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar bekledim.Pilavınız tane tane olacak afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tam Ölçü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler Yarım tavuk göğsü 2 su bardağı baldo pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin 5 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 2 bardak pirinçi yarım saat evvelce hafif sıcak suyla ısladım. Tavuk göğsünü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pratik Sade Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 1 bütün tavuk göğsü 1 litre su 1 su bardağı baldo pilavlık pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz Pratik Sade Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 1 paket tavuk but ve kanat 1 kase haşlanmış nohut 1 kase haşlanmış bezelye 1 kase haşlanmış havuç 1 kase haşlanmış patates 1 kase haşlanmış mısır 4 su bardağı pirinç 1 kaşık tereyağı Tuz Karabiber Kaseler klasik boy Pirinç gönen baldosu Tavuklu Pilav Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 kase tavuk göğüs 2 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı tel şehriye Tuz Karabiber Nane Pulbiber 6 su bardağı sıcak su Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı Küçük ve küp küp doğranmış ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1.5 su bardağı pirinç 1 adet havuç 1 su bardağı pişmiş bezelye 1 çay bardağı pişmiş mısır Tiftiklenmiş tavuk eti (Opsiyonel) Çeyrek limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağından az tavuk suyu (150ml) 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt