Son konular

Tavuklu Pilav

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tavuk but ve kanat
1 kase haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış bezelye
1 kase haşlanmış havuç
1 kase haşlanmış patates
1 kase haşlanmış mısır
4 su bardağı pirinç
1 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Kaseler klasik boy
Pirinç gönen baldosu

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımı 20 dk kadar haşladım.
Sonra uygun bir tencerenin tabanına evvel tavukları, sonra nohutu, bezelyeyi, havuç, mısırı ,patatesi koydum.
Sonra yıkayıp 15 dk ılık suda bekletip yıkadığım pirinçleri farklı bir tencerede tereyağıda ekleyerek sıvı yağ ile kavurdum.
Tuz ve karabiber ekledim.
Pirinçi de öbür tencereye koyup 4-5 bardak kadar tavuk suyu ekleyip pişirdim.
Demlendikten sonra aksi çevirdim. Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt