Son konular

Tavuklu Pilav

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Pilav Tarifi İcin Malzemeler Tavuk icin:


*2 5 litre su
*Bir butun tavuk
*Tuz

Pilav icin:


*1 bardak pirinc
*2 bardağa yakın tavuk suyu (Yoksa normal su da olur Bence bulyon kullanmayın!)
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*Cok az zeytinyağ (Tavuk suyu kullanıyorsanız bence gerek yok)
*Tuz

Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Tavuk icin:
1 Duduklu tencereye tavuğu yerleştirin
3 2 5 litre su (tavuğu gececek kadar) ilave edin
4 Bir tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin
5 Duduklu tencerede duduğu cıktıktan, altını kıstıktan sonra 20 dk pişirin
6 Piştikten sonra soğumaya bırakın
7 Suyunu ayrı bir kaba alın Tavuğu kemiklerinden ayırıp didin Zevke gore tuzkarabiber ekleyin
Pilav icin:
1 Orta ateşte yağı eritin, tavuktan ayırdığınız sudan 2 bardağa yakın ekleyin Kaynamasını bekleyin
2 Onceden ılık su ve tuz ile en az 30 dk ıslattığınız pirinci yıkayıp suzun ve tencereye ilave edin
3 Tavuk suyu da tuzlu olduğu icin az tuz koyun
4 Su tekrar kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alın ve kapağı kapatın
5 Kontrol ederek suyu cekene kadar pişirin Su yetmezse (su bitmiş ve pilav hala sertse) cok az sıcak su ekleyin
6 Suyunu cekip istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın ve servis yapmadan once biraz demlenmesini bekleyin
Parcalarına ayırdığınız tavuk ve pilavı birleştirip cukur bir tabak yardımıyla servis edin
Afiyet olsun!
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler Tüm tavuk 1 su bardağı nohut 1 büyük soğan Karabiber 2 su bardağı baldo pirinç (bimden kullanıyorum ben) 5 su bardağı tavuk suyu 1 küçük çay bardağı şehriye Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz,bi yanda soğanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 1 adet bütün tavuk yahut dilediğiniz kadar but 1,5 su bardağı pirinç 4 su bardağı sıcak su yahut haşlama suyu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut Tuz Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuğu kesimlere ayırıp 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler Pilav için; 1 su bardağı haşlanmış nohut 1,5 su bardağı pirinç 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı arpa şehriye 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığından az karabiber 2 su bardağı tavuk suyu (3 adet kemikli derili inciği 3, 5 su bardağı su ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 adet tavuk but veya tavuk göğsü 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı nohut 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2-3 yemek tereyağı Tuz Karabiber Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak pirinçleri 1 yemek kaşığı tuzlu suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Sokak Lezzeti Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı 1 büyük tavuk göğsü didiklenecek 2,5 su bardağı baldo pirinç 3,5 su bardağı tavuk suyu 1,5 su bardağı sıcak su Yeteri kadar tuz (1 tatlı kaşığı tuz pilava ekledim) 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt