Son konular

Tavuklu Pilav

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
Tüm tavuk
1 su bardağı nohut
1 büyük soğan
Karabiber
2 su bardağı baldo pirinç (bimden kullanıyorum ben)
5 su bardağı tavuk suyu
1 küçük çay bardağı şehriye

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz,bi yanda soğanı doğrayıp karabiberle birleştiriyoruz.
Soğanlı karışımı tavuğumuzun içini doldurmak için kullanıyoruz. Bu karışıma pirinç de ekleyen var lakin biz yalnızca soğanla yapıyoruz.
Baharat olarak toz biber de eklemek isterseniz hoş yakışıyor
Soğanla tavuğumuzun içini doldurduktan sonra tavuğumuzu dikiyoruz ki karışım pişerken dışarı çıkmasın.
Tencereye tavuğu ve nohutu ekliyoruz. Nohutu fazla koyarsanız suyu çok sarı olur ona nazaran dikkat edin lakin bu sizin için sorun değilse istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Fazlasını buzluğa atarsınız
Tavuğumuzun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyup tuzunu da ekliyoruz.
Kaynayınca altını kısıyoruz biz kısık ateşte 2 buçuk 3 saat pişiriyoruz lokum üzere oluyor. Ancak bu kez sobanın üzerinde pişirdik yeniden 2-2 buçuk saat sürdü. Aslında pişme basamağı çok değerli uzun mühlet pişmesi daha lezzetli hale getiriyor
Pişen tavuğu başka bir kaba alıyoruz suyuna pilav yapacağız
Pirinci yıkayıp tavuk suyuna katıyoruz tavuk pişerken nohut da koymuştuk ya suya o nohuttan isteğinize nazaran pilava bir ölçü nohutdan ekleyin.
Suyun tuzunu denetim edip az ise tuz da ekleyin,kaynayınca altını kısıyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pilavımızı pişiriyoruz.
Suyunu çekmeye yakın başka bir tavada tereyağı ile kavurduğumuz şehriyeyi pilavımıza ekliyoruz. Bu da kıymetli bir nokta sona yanlışsız eklememizin sebebi daha çıtır kalıyor şehriye ve pilav nitekim dha lezzetli oluyor
Şehriyeyi de ekleyip son kere karıştırıyoruz, çok karıştırmayın lapa olur.
1-2 dakika sonra altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
5-10 dakika dinlense kâfi sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Soslu Tavuklu Nohutlu Pilav Tanımı İçin Gereçler Pilav için; 1 su bardağı haşlanmış nohut 1,5 su bardağı pirinç 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı arpa şehriye 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığından az karabiber 2 su bardağı tavuk suyu (3 adet kemikli derili inciği 3, 5 su bardağı su ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavuk(bütün kullanmamın nedeni yarısını didikleyip çorbamda yarısını da pilav,salata gibi başka yemeklerde kullanmak)isterseniz 1 adet kalçalı butla ve yaklaşık 2 litre suyla da yapabilirsiniz) 4 litre su haşlamak için(bütün tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç 400-500 gr tavuk göğüs 1 tabak haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3 buçuk su bardağı tavuk suyu 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım tavuk 1 adet küp şeker Yaklaşık 1 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 4 su bardağına yakın denetimli kaynar su tavuk suyu karışık 1 yemek kaşığı limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tadına Doyulmaz Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo tavuk göğsü 1 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı tel şehriye Yarım su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tane küp şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyu Karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt