Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
3 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 kalçalı but
1 kemikli göğüs
2 çay kaşığı tuz
Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinç 2 saat evvelden soğuk suya ıslatılır.
Tavuklar suda haşlanır. İsteyen içine 1 havuç 1 patates ekleyebilir.
Arpa şehriye sıvı yağla kavrulur.
Süzülüp yıkanan pirinç eklenir kavrulur.
2 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
Didiklenen tavuklar üzerine serilir.
Tavuk suyu eklenir.
Pirinci 1 cm geçecek kadar ekleyin.
Tuzu atın tereyağın kalanını üzerine kesim modül koyun kapatın.
Suyunu çekmeye yakın karıştırın ve tuz denetimi yapın.
Suyu çekince karıştırıp demlenmeye bırakın.
3 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
3 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 kalçalı but
1 kemikli göğüs
2 çay kaşığı tuz
Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinç 2 saat evvelden soğuk suya ıslatılır.
Tavuklar suda haşlanır. İsteyen içine 1 havuç 1 patates ekleyebilir.
Arpa şehriye sıvı yağla kavrulur.
Süzülüp yıkanan pirinç eklenir kavrulur.
2 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
Didiklenen tavuklar üzerine serilir.
Tavuk suyu eklenir.
Pirinci 1 cm geçecek kadar ekleyin.
Tuzu atın tereyağın kalanını üzerine kesim modül koyun kapatın.
Suyunu çekmeye yakın karıştırın ve tuz denetimi yapın.
Suyu çekince karıştırıp demlenmeye bırakın.