Son konular

Tavuklu Saksı Boreği Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Saksı Boreği Nasıl Yapılır
Tavuklu Saksı Boreği Yapılışı
Resimli Tavuklu Saksı Boreği tarifi
Tavuklu Saksı Boreği Resimli Tarif

imagestavuklusaksiboregitarifi5ad4341657906

Tavuklu Saksı Boreği İcin Kullanılan Malzemeler :

3 adet yufka
1 adet tavuk goğsu
36 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet soğan
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
5 kaşık mayonez
1 yarım su bardağı konserve bezelye
4 kaşık konserve mısır
1 yarım demet dereotu
200 gr brokoli
1 tatlı kaşığı corekotu

Tavuklu Saksı Boreği Tarifi :

Tavuk goğsunu tencereye alalım Uzerine 3 diş sarımsağı, limon suyunu, ayıklayıp 4′e bolunmuş soğanı, tuzu ve uzerini hafifce aşacak kadar sıcak suyu ilave edip haşlayalım Piştikten sonra tavuk goğsunu tencereden alıp eti kemiklerinden ayıralım ve kucuk kucuk doğrayalım Uzerine tuz ve karabiber serpelim Haşlanmış havucu,brokoliyi iri iri doğrayalım Havucları, mayonezi, konserve bezelyeyi ve mısırı, kıyılmış dereotunu aynı kapta birşeltirelim Tavuk etlerini ekleyip malzememizi harmanlayalım Yufkayı temiz bir zemin uzerine serelim Buyuk servis tabağını yufkanın uzerine ters koyup kenarlarını bıcakla cizerek 4 yuvarlak parca cıkartalım İkinci yufkayı serip servis tabağından biraz kucuk olan yemek tabağı yardımı ile aynı şekilde 4 yuvarlak keselim Ucuncu yufkayı da serip yemek tabağından kucuk olan buyukce bir kase yardımı ile gene 4 yuvarlak parcanın orta kısmına fırca ile sıvıyağ surelimAralarına corek otu serpelim İkinci orta buyuklukteki parcayı uzerine koyup sadece orta kısmını yağlayalım Son kucuk yuvarlak parcayı da ortasına yerleştirelim 3 yufkayı birlikte kucuk bir guvec kabına oturtup yufkaların kenarlarına volanlı bir gorunum alması icin kıvrımlı şekiller verelim Kenar kısımlarına da fırca ile hafifce sıvıyağ surelim Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım Yufkalı dort kucuk guvec kabını ısıtılmış 200 derece fırına koyalım Yufkaların kenarları hafifce renk alıp kıtırlaşana kadar pişirelim Kapları fırından alıp soğutalım Yufkaları guvec kaplarından cıkaralım İclerine tavuklu harcı doldurarak servis yapalım
 
Üst Alt