Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi İçin Malzemeler
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk göğsü (250 gram civarı)
2 adet iri kabak
1/2 (yarım) adet kabağın içi
1 adet soğan
2 diş sarımsak
6-7 adet mantar
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Zerdeçal
Köri baharatı
Cafe de paris baharat karışımı (Opsyonel, tavuğa çok yakışıyor )
Sandalların üzerine 100 gram kasar peyniri
Beşamel için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
350-400 ml. kadar süt
100 gram rendelenmiş kasar peyniri
Tuz, karabiber
Muskat rendesi
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkıyoruz. Baş ve sap kısmını kesiyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz ve ikiye böldüğümüz kabakları tekrar ikiye bölüyoruz (Yani 1 adet kabaktan 4 adet sandal çıkmış oluyor)
Kabakların içini tatlı kaşığı ile oyuyoruz ve oyduğumuz içi bir kenara alıyoruz. Sadece 1/2 adet kabağın içini kullandım iç harcına. Ben arta kalan kabak içi ile mücver yaptım tarifi yayınlandı mutlaka sizde öyle yapın çok güzel oldular.
Oyduğumuz ve sandal haline getirdiğimiz kabağı tuzlu suda bir 10-12 dakika kadar haşlıyoruz (Bu yemek için sadece bir adet tava kullandım)
Haşlanan kabak sandalları yağladığımız tepsiye alıyoruz. Tavadaki suyu dökelim ve sıvı yağ koyalım. İç harcı için önce soğanı küp küp doğrayalım ve aynı tavada kavurmaya başlayalım.
Pembeleşince küp küp kestiğimiz tavukları ilave edelim. Tavuklar beyazlaşınca temizlediğimiz ve kestiğimiz mantarları ve küçük küçük doğradığımız kabak içini ekleyelim ve 3-5 dakika daha kavuralım. Tuzu ve baharatları da ekleyelim.
Son olarak da süt ilavesi yapalım ve biraz çektirelim. Sotemizi bir kenara alalım.
Aynı tavaya bu sefer de beşameli hazırlayalım. Tereyağını ve unu ekleyelim. Un kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü ilave edelim ve hızlıca karıştırmaya devam edelim. Ben çırpma teli kullandım.
Tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyelim. Son olarak da kaşar peyniri ekleyelim. Kaşar eriyince tavuk sotemizi ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve kabak sandallarımızı tavuk harcı ile dolduralım.
Fırına vermeden önce üzerlerine kaşar peyniri gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 190 derecede kaşar peynirleri kızarana kadar pişirmeye bırakalım (Yaklaşık 10-15 dakika en fazla) Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun.
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk göğsü (250 gram civarı)
2 adet iri kabak
1/2 (yarım) adet kabağın içi
1 adet soğan
2 diş sarımsak
6-7 adet mantar
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Zerdeçal
Köri baharatı
Cafe de paris baharat karışımı (Opsyonel, tavuğa çok yakışıyor )
Sandalların üzerine 100 gram kasar peyniri
Beşamel için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
350-400 ml. kadar süt
100 gram rendelenmiş kasar peyniri
Tuz, karabiber
Muskat rendesi
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabaklarımızı güzelce yıkıyoruz. Baş ve sap kısmını kesiyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz ve ikiye böldüğümüz kabakları tekrar ikiye bölüyoruz (Yani 1 adet kabaktan 4 adet sandal çıkmış oluyor)
Kabakların içini tatlı kaşığı ile oyuyoruz ve oyduğumuz içi bir kenara alıyoruz. Sadece 1/2 adet kabağın içini kullandım iç harcına. Ben arta kalan kabak içi ile mücver yaptım tarifi yayınlandı mutlaka sizde öyle yapın çok güzel oldular.
Oyduğumuz ve sandal haline getirdiğimiz kabağı tuzlu suda bir 10-12 dakika kadar haşlıyoruz (Bu yemek için sadece bir adet tava kullandım)
Haşlanan kabak sandalları yağladığımız tepsiye alıyoruz. Tavadaki suyu dökelim ve sıvı yağ koyalım. İç harcı için önce soğanı küp küp doğrayalım ve aynı tavada kavurmaya başlayalım.
Pembeleşince küp küp kestiğimiz tavukları ilave edelim. Tavuklar beyazlaşınca temizlediğimiz ve kestiğimiz mantarları ve küçük küçük doğradığımız kabak içini ekleyelim ve 3-5 dakika daha kavuralım. Tuzu ve baharatları da ekleyelim.
Son olarak da süt ilavesi yapalım ve biraz çektirelim. Sotemizi bir kenara alalım.
Aynı tavaya bu sefer de beşameli hazırlayalım. Tereyağını ve unu ekleyelim. Un kokusu çıkana kadar kavuralım. Soğuk sütü ilave edelim ve hızlıca karıştırmaya devam edelim. Ben çırpma teli kullandım.
Tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyelim. Son olarak da kaşar peyniri ekleyelim. Kaşar eriyince tavuk sotemizi ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Ocağın altını kapatalım ve kabak sandallarımızı tavuk harcı ile dolduralım.
Fırına vermeden önce üzerlerine kaşar peyniri gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında fanlı ayarda 190 derecede kaşar peynirleri kızarana kadar pişirmeye bırakalım (Yaklaşık 10-15 dakika en fazla) Deneyecek olanlara afiyet bal şeker olsun.
Tavuklu Sandal Kabak (Kremasız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı