Tavuklu Sebze Şöleni (Şifalı)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
8-10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
1 yarım tavuk göğüs
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Biraz tavuk suyu ve olağan su

Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce soğanlar yemeklik doğranır ve doğranmış havuç ile birlikte tencerede sıvı yağda kavrulur.
Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
Ardından mühürlemek için kuşbaşı tavuklar eklenerek kavrulur.
Diğer doğranan tüm sebzeler de ek edilip baharatlar atılarak az döndürdükten sonra tavuk suyu ve olağan su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzelere pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun

@secilinn_mutfagi.

Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Materyaller 500 gram kemikli tavuk 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet büyük patates 1 adet havuç Çeyrek su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 diş sarımsak 2 domates Yarım çay bardağı su Fırında Lezzetli Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 tam tavuk göğsü Yarım kilo arpacık soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 1 adet yeşil biber 1 çay bardağı bezelye 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Fırında Tavuklu Türlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tavuk göğsü 5-6 adet küçük uzunluk patates 1 orta uzunluk soğan 2 küçük uzunluk havuç 1 kase bezelye 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı su 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Zerzevat Sote Tanımı İçin Materyaller 1 adet patates 1 adet havuç Yarım karnabahar Yarım brokoli 1 adet beyaz soğan 1 adet mor soğan 200 gram tavuk göğsü 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber Tavuklu Zerzevat Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuk göğsünü küp, öteki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sebze Şöleni Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo pırasa 2 büyük yahut orta uzunluk patates 2 adet havuç 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 2-2,5 su bardağı süt Tuz,karabiber 1 çay kaşığı şeker Zeytinyağı 1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi Sebze Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt