SoruCevap
Yeni Üye
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
8-10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
1 yarım tavuk göğüs
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Biraz tavuk suyu ve olağan su
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce soğanlar yemeklik doğranır ve doğranmış havuç ile birlikte tencerede sıvı yağda kavrulur.
Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
Ardından mühürlemek için kuşbaşı tavuklar eklenerek kavrulur.
Diğer doğranan tüm sebzeler de ek edilip baharatlar atılarak az döndürdükten sonra tavuk suyu ve olağan su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzelere pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
8-10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
1 yarım tavuk göğüs
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Biraz tavuk suyu ve olağan su
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce soğanlar yemeklik doğranır ve doğranmış havuç ile birlikte tencerede sıvı yağda kavrulur.
Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
Ardından mühürlemek için kuşbaşı tavuklar eklenerek kavrulur.
Diğer doğranan tüm sebzeler de ek edilip baharatlar atılarak az döndürdükten sonra tavuk suyu ve olağan su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzelere pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun
@secilinn_mutfagi.
Tavuklu Zerzevat Şöleni (Şifalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı