Son konular

Tavuklu Şehriye Pilavı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
250 gram küçük doğranmış tavuk göğsü (yarım)
2 küçük doğranmış küçük soğan
2 küçük doğranmış yeşil biber
1 küçük doğranmış kapya biber
1 küçük doğranmış domates
1 su bardağı şehriye
2 su bardağı sıcak su
50 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı)
30 gram tereyağ
Tuz ve baharatlar (damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1. Etap ; sıvıyağda soğanın birisini 5 dk kavuralım.
Tavukları ek edelim 10 dk kavuralım. (baharatları ekleyelim).
Domates ve biberleri ek edelim 1 cins çevirip tavukları bir kaba alalım.
2. Etap; Tıpkı tavaya 2 soğanı şehriyeyi ve tereyağ koyalım.
Şehriyenin rengi değişen kadar kavuralım.
Kavrulan şehriyelerin üzerine öncede hazırladığımız tavuğu ek edelim.
Üzerine sıcak suyu ek edelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim(ocak kısık ve kapağı kapalı olacak).
Piştikten sonra 15 dk dinlendirelim.
Tavuklu Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Arpacık Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet tavuk baget 1 çorba kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı arpa şehriye 3 adet küçük kuru soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ucu; zerdeçal, köri, karabiber, toz biber 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı su (tavukları haşlayıp suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Ankara Tava (Tavuklu) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı 200ml 7 adet baget tavuk (isteğe nazaran bir bütünde kullanılabilir) Pilav için; 1 adet büyük uzunluk soğan 2 adet kapya (kırmızı) biber 1-2 adet kabuğu soyulmuş domates 1 büyük diş sarımsak 3 su bardağı arpa şehriye Tuz Kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 kesim tavuk göğüs 2 adet rendelenmiş havuç 1 adet orta uzunluk rendelenmiş soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı arpa şehriye Tereyağ Sıvı yağ Tuz ,kara biber, pul biber Yarım limon suyu Üzeri için İnce doğranmış maydanoz 2 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk eti 2 su bardağı arpa şehriye 5 su bardağı sıcak su Yarım kahve fincanı sıvı yağ 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tane soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 tavuk göğsü (küçük doğranmış) 2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) 4 diş sarımsak (küçük doğranmış) 2 su bardağı (200 ml) yemeklik bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta boy doğranmış havuç Baharatlar: tuz, pulbiber, karabiber, kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt