SoruCevap
Yeni Üye
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
1 büyük tavuk göğsü
2,5 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
2 adet közlenmiş kapya biber
1 su bardağı konserve mısır
3 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
Tuz
Yarım limon suyu
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şehriyeleri yağda hafif kızartıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve pilav üzere pişirin.
Tavuk göğsünü suda haşlayın.
Kapya biber, turşu ve dereotunu doğrayın.
Bir kaba soğuyan şehriye, tavuk kesimlerini, kapya biberi, kornişon turşuyu, dereotu ve mısırı koyup limon ve tuzunu da ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
Salata hazır afiyet olsun.
1 büyük tavuk göğsü
2,5 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
2 adet közlenmiş kapya biber
1 su bardağı konserve mısır
3 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
Tuz
Yarım limon suyu
Tavuklu Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Birinci evvel şehriyeleri yağda hafif kızartıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve pilav üzere pişirin.
Tavuk göğsünü suda haşlayın.
Kapya biber, turşu ve dereotunu doğrayın.
Bir kaba soğuyan şehriye, tavuk kesimlerini, kapya biberi, kornişon turşuyu, dereotu ve mısırı koyup limon ve tuzunu da ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.
Salata hazır afiyet olsun.