Tavuklu Siron Tanımı İçin Gereçler
Lavaş hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 küçük paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un
Tavuk budu, yada bütün tavuk
Hazır lavaş ta kullanabilirsiniz
Üzeri için
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğu tencereye alın, üzerine çıkacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın.
Lavaş hamurunu yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölün ve oklava yada merdane ile tavanızın büyüklüğünde açın.
Tavaya asla yağ sürmeyin Orta ateşte lavaşları gerili önlü pişirin.
Pişen lavaşları yuvarlayın ve 2 santim kalınlığında dilimleyin borcama dizin.
Pişen tavukları dilimleyin ,tavuk suyunu lavaşların üzerine yarıya kadar gelecek formda dökün.
Dikkat edin tam üstüne kadar dökmeyin tavuk suyunu, yarıya kadar olunca kafidir .
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Onun üzerinede didilmiş olduğunuz tavukları yerleştirin.
Tereyağında cevizleri 2 dakika kavurun ve toz biber ek edin.
En son sosunuda ekleyip servis yapabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ❤.
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lavaş hamuru için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 küçük paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un
Tavuk budu, yada bütün tavuk
Hazır lavaş ta kullanabilirsiniz
Üzeri için
2 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğu tencereye alın, üzerine çıkacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın.
Lavaş hamurunu yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölün ve oklava yada merdane ile tavanızın büyüklüğünde açın.
Tavaya asla yağ sürmeyin Orta ateşte lavaşları gerili önlü pişirin.
Pişen lavaşları yuvarlayın ve 2 santim kalınlığında dilimleyin borcama dizin.
Pişen tavukları dilimleyin ,tavuk suyunu lavaşların üzerine yarıya kadar gelecek formda dökün.
Dikkat edin tam üstüne kadar dökmeyin tavuk suyunu, yarıya kadar olunca kafidir .
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Onun üzerinede didilmiş olduğunuz tavukları yerleştirin.
Tereyağında cevizleri 2 dakika kavurun ve toz biber ek edin.
En son sosunuda ekleyip servis yapabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ❤.
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı