Tavuklu Siron Tanımı İçin Materyaller
1 bütün tavuk
4 adet yufka
2,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber
1 yemek kaşığından az domates ve biber salçası
4 diş sarımsak
Az ölçü da yoğurt
Az ölçüde sıvı yağ
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 bütün tavuğu yıkayıp üzerine tuz atalım. Düdüklü tencerede 40 dakika da pişirelim. Daha sonra pişen tavukları didikleyelim.
Yufkaları teker teker rulo halinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında keselim. Ancak sararken ne gevşek ne de sıkı bir halde sarmayacağız. Buna dikkat edelim.
Yufkaları borcama dizip, 200 derece 20 dakika da nar üzere kızarıncaya kadar fırına verelim.
Çıkardığımız yufkaların üzerine 2, 5 su bardağı tavuk suyunu eşit bir halde dökelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
Tavanın içine sıvı yağ ile salçayı koyalım.
Baharatları ekleyelim.
Üzerine bir su bardağı tavuk suyunu koyalım.
Yufkaları, tabaklara koyalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Salçalı sosumuzu üzerine gezdirelim. Didiklediğimiz tavukları üzerine koyalım. Afiyet olsun
Dipnot: her fırının pişirme müddeti tıpkı olmuyor. Fırınınıza nazaran dereceyi ve dakikayı ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıyeten yufkaları pişerken denetim etmenizi öneririm.
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 bütün tavuk
4 adet yufka
2,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber
1 yemek kaşığından az domates ve biber salçası
4 diş sarımsak
Az ölçü da yoğurt
Az ölçüde sıvı yağ
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
1 bütün tavuğu yıkayıp üzerine tuz atalım. Düdüklü tencerede 40 dakika da pişirelim. Daha sonra pişen tavukları didikleyelim.
Yufkaları teker teker rulo halinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında keselim. Ancak sararken ne gevşek ne de sıkı bir halde sarmayacağız. Buna dikkat edelim.
Yufkaları borcama dizip, 200 derece 20 dakika da nar üzere kızarıncaya kadar fırına verelim.
Çıkardığımız yufkaların üzerine 2, 5 su bardağı tavuk suyunu eşit bir halde dökelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
Tavanın içine sıvı yağ ile salçayı koyalım.
Baharatları ekleyelim.
Üzerine bir su bardağı tavuk suyunu koyalım.
Yufkaları, tabaklara koyalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Salçalı sosumuzu üzerine gezdirelim. Didiklediğimiz tavukları üzerine koyalım. Afiyet olsun
Dipnot: her fırının pişirme müddeti tıpkı olmuyor. Fırınınıza nazaran dereceyi ve dakikayı ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıyeten yufkaları pişerken denetim etmenizi öneririm.
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı