Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak)
3 modül kalça incik
1 orta uzunluk patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye ben konserve kulandım
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran artırabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Sos için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağından biraz fazla süt
Çok az tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yağımızı tencereye alalım ,soğanları ince doğruyoruz kavuruyoruz.
Tavuklarımızı ufak doğrayalım, onları da ek edelim .
Onlar kavrulurken patates ve havucu küp küp doğrayalım.
Tavuğumuza salça ek edelim .
Patates ve havucu ek edelim.
Patatesler yumuşayana kadar kavuralım .
Tuzunu ek edelim.
Bezeleye ek edelim ,bir karıştıralım .
Baharatları ek edelim karıştırıp altını kapatalım .
Ben konserve kulandığım için siz buzluktan kulanırsanız patateslerle ek edinki pişsin .
Milföyleri ortadan keselim, enine uzunluğuna açalım .
Ufak bir kase içine koyalım.
Kenarlarından çekiştirelim, büyütelim.
Tavuklu harçtan 3 çorba kaşığı kadar kasemize koyalım.
Uçlarını ortada birleştirelim .
Poğaça üzere kapatalım .
Avcumuza alalım ,şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
170 derce fırında verelim.
Hafif üzeri kızarsın bizde sosunu yapalım .
Unu tereyağda kavuralım, sonra sütünü ek edelim .
Tuz ,karabiber ekleyelim pişirelim.
Kebabımızı fırından çıkaralım. Üzerine sosu bölüştürelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim , fırına verelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim .Deneyecek olanlara afiyet olsun
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 tane uzun milföy (yani bölünce 8 olacak)
3 modül kalça incik
1 orta uzunluk patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye ben konserve kulandım
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran artırabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Sos için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağından biraz fazla süt
Çok az tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yağımızı tencereye alalım ,soğanları ince doğruyoruz kavuruyoruz.
Tavuklarımızı ufak doğrayalım, onları da ek edelim .
Onlar kavrulurken patates ve havucu küp küp doğrayalım.
Tavuğumuza salça ek edelim .
Patates ve havucu ek edelim.
Patatesler yumuşayana kadar kavuralım .
Tuzunu ek edelim.
Bezeleye ek edelim ,bir karıştıralım .
Baharatları ek edelim karıştırıp altını kapatalım .
Ben konserve kulandığım için siz buzluktan kulanırsanız patateslerle ek edinki pişsin .
Milföyleri ortadan keselim, enine uzunluğuna açalım .
Ufak bir kase içine koyalım.
Kenarlarından çekiştirelim, büyütelim.
Tavuklu harçtan 3 çorba kaşığı kadar kasemize koyalım.
Uçlarını ortada birleştirelim .
Poğaça üzere kapatalım .
Avcumuza alalım ,şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
170 derce fırında verelim.
Hafif üzeri kızarsın bizde sosunu yapalım .
Unu tereyağda kavuralım, sonra sütünü ek edelim .
Tuz ,karabiber ekleyelim pişirelim.
Kebabımızı fırından çıkaralım. Üzerine sosu bölüştürelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim , fırına verelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim .Deneyecek olanlara afiyet olsun
Tavuklu Sultan Kebabı (Muhteşem Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı