Son konular

Tavuklu Sultan Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

İç materyalleri;
300 gram tavuk göğsü
100 gram garnitür
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet yufka
Beşamel sos;
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
100 gram kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel tavukları yıkayıp haşlıyoruz.
İnce doğradığımız soğanı, salçayı kavuruyoruz.
Haşlanan tavukları küp küp doğrayıp içine alıyoruz garnitürü ek edip beş dakika kadar pişiriyoruz.
Baharatlarını ek edip kapatıyoruz.
Yufkayı 4 e bölüyoruz.
İçlerine tavuklu harçtan koyup katlıyoruz. Borcama diziyoruz.
Beşamel sos için tencereye tereyağ unu koyup kavuruyoruz.
Sütü ekleyip ,tuzunu da koyup çırparak pişiriyoruz.
Dizdiğimiz yufkaların üzerine döküyoruz.
Rendelenen kaşar peynirini üzerine dökün.
180 derece fırında en az 25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt