Son konular

Tavuklu Sultan Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
1 adet yufka
Tavuklu iç harcı için;
Yarım kemiksiz tavuk göğsü
1 kase garnitür (mısır, havuç, bezelye, patates )
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
1 su bardağı sıcak su
Karabiber, tuz ve kimyon
İsterseniz biraz köri
Ayrıyeten ben biraz çarliston ve kapya biber de ekledim
1 tanede sarımsak
Başamel sos;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya tereyağını alıp eritin.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tavaya ekleyip soteleyin. Salçayı ek edin.
Tavuk göğsü küp küp doğrayın.
Tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Üzerine suyu döktüm ve baharatlandırdım.
Daha sonra biberleri ve sonra garnitür döküp bir mühlet bu biçimde pişirdim.
Diğer bir tencerede beşamel sosu hazırlayın.
Süt, tuz ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin.
Baloncuk olmaya başlayınca tereyağı ekledim biraz pişirip kapattım. (5dk kadar).
Yufkayı tezgaha alıp 4 e böldüm.
Her bir parçayı çorba kasesi içine katın içine tavuklu harçtan koyup kapatın.
Borcamı tereyağı ile yağlayın ve bohçaları içine koyun.
Üzerine beşamel sosu dökün.
180 derece fırında alt üst üzeri hafif pişene kadar pişirin.
Daha sonra kaşar peyniri rendesi ek edip tekrar fırına verin kızarınca üstü servise hazırdır.
Her fırının pişme müddeti farklı ve ısısı ben 180 derecede toplam da 45 pişirdim.
 

Similar threads

  • Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1 tavuğun göğüsü 1 adet kuru soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı bezelye Sıvıyağ Krep için 1 adet yumurta 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Yeteri kadar un (yaklaşık 5-6 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 650 gram tavuk göğsü 1 kavanoz konserve garnitür 1 adet soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet yufka Sıvı yağ Kekik Pulbiber Karabiber Tuz Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un Üzeri için: Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 2 paket kemiksiz tavuk göğsü 1 adet soğan 1 kavanoz garnitür 1 yemek kaşığı biber salçası 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytin yağ Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Beşamel sos için 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yufka Beşamel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler İç materyalleri; 300 gram tavuk göğsü 100 gram garnitür 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet yufka Beşamel sos; 2 yemek kaşığı un 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt