Son konular

Tavuklu Sultan Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
2 adet yufka
4 modül tavuk göğsü
2 adet havuç
4 adet patates (2 orta uzunluk 2 küçük boy)
2 adet orta uzunluk soğan
1 çay kaşığı sarımsak (1 diş sarımsak )
4 büyük yemek kaşığı ayçiçek yağı
Göz kararı damak tadınıza nazaran tuz, karabiber
Kekik
1 kaşık salça
Salçayı Açmak İçin
Az ölçü su
Beşamel Sos İçin
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Az tuz ve karabiber
Üzeri için
Kaşar peynir

Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak küp küp kestiğimiz havuç ve patatesleri başka farklı haşlıyoruz çok fazla değil lakin (Daha sonra zira tavukla da soteleyeceğiz)
Soğanlarımızı soyup ay halinde ince ince doğruyoruz yağımızı geniş bir tavaya alıp soğanlarımızı ekliyoruz daha sonrasında sarımsağımızı ekliyoruz.
Soğanlarımız yumuşayınca küp küp kestiğimiz tavuklarımızı tavaya alıyoruz soğanla kavuruyoruz suyunu salıp çekince çok kısa mühlet haşladığımız evvel havucumuzu koyup kavuruyoruz.
Sonrasında patateslerimizi ek edip karıştırıyoruz biraz tuz karabiber ve kekik ilave ediyoruz bir kapta salçamızı suyla açıp tavaya ek ediyoruz.
Tavanın ağzını kapatıp suyunu çekip tüm materyallerin birbiriyle özleşip pişmesini bekliyoruz. O pişerken öteki bir tencerede tereyağımızı eritiyoruz.
Erimesine yakın unumuzu koyup çırpıcıyla kokusu çıkana kadar çırpıp karıştırıyoruz yanımızda sütümüzü hazır ediyoruz.
Bir süre kavurup kokusu çıkınca sütümüzü bir yardan çırpıp bir yandan da ekliyoruz yavaş yavaş kıvam almaya başlayınca karabiber ve tuzumuzu ek ediyoruz.
1 adet yufkayı ikiye bölüp yarım yufkayı üçgen yapıp çorba kasesine yerleştiriyoruz iç malzemeyi koyup kenarlarından kapatıp tepsiye karşıt çeviriyoruz.
Yaptığımız beşamel sosunu üzerlerine çokça döküyoruz (Sos yoğunlaşırsa ocakta sütle açabilirsiniz) en son üzerlerine kaşar rendeliyoruz çokça 5 dakika evvelce ısıttığımız 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler İç materyalleri; 300 gram tavuk göğsü 100 gram garnitür 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet yufka Beşamel sos; 2 yemek kaşığı un 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet piliç ızgara 1 adet tavuk göğsü 2 adet patlıcan 1 su bardağı bezelye istek edilirse 1 orta uzunluk patates ve havuç 1 adet orta uzunluk kuru soğan 2-3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Kızartmak için 1 bardak sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 1 adet yufka Tavuklu iç harcı için; Yarım kemiksiz tavuk göğsü 1 kase garnitür (mısır, havuç, bezelye, patates ) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 büyük soğan 1 su bardağı sıcak su Karabiber, tuz ve kimyon İsterseniz biraz köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yufka Beşamel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Tavuklu Saray Bohçası Tanımı İçin Malzemeler 1 adetin yarısı yarım yufka 1 su bardağı kaşar rendesi İç harcı için; Yarım kilo tavuk göğsü 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 2 adet biber 1 yemek kaşığı salça yahut 1-2 tane domates Tuz, isteğe nazaran kimyon, karabiber, kekik Beşamel sos için; 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt