Tavuklu Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500-600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 su bardağı kadar bezelye
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Sıcak su
Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan sıvı yağda küçük doğranan soğan ve havuç kavrulur.
Kuşbaşı doğranan tavuk eti eklenir; kavurmaya devam edilir.
Daha sonra bezelye ve küp doğradığımız patates ilave edilir.
Kabuğunu soyup doğradığımız domatesi de ekleyip kavurma işi tamamlanınca salça, tuz, baharatlar ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve yemek pişmeye bırakılır.
Pişen yemek pirinç pilavıyla servis edilir.
Afiyet olsun.
Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500-600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 su bardağı kadar bezelye
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber
Sıcak su
Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan sıvı yağda küçük doğranan soğan ve havuç kavrulur.
Kuşbaşı doğranan tavuk eti eklenir; kavurmaya devam edilir.
Daha sonra bezelye ve küp doğradığımız patates ilave edilir.
Kabuğunu soyup doğradığımız domatesi de ekleyip kavurma işi tamamlanınca salça, tuz, baharatlar ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve yemek pişmeye bırakılır.
Pişen yemek pirinç pilavıyla servis edilir.
Afiyet olsun.
Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı